Ολοένα και περισσότερα νεαρά κορίτσια στρέφονται στην πλαστική χειρουργική λόγω της πίεσης που νιώθουν για να δείχνουν όμορφες στις selfies φωτογραφίες. Οι τέλειες selfies των celebrities τις κάνουν να θέλουν και αυτές να πετύχουν κάτι ανάλογο.

H έρευνα του “American Academy of Facial Plastic and Reconstructive Surgery” έδειξε μία αύξηση στις πλαστικές προσώπου με σκοπό την καλή εμφάνιση στα social media. Περίπου ένας στους οχτώ χειρουργούς που ρωτήθηκαν οι ασθενείς τους ένιωθαν δυστυχείς με την εμφάνισή τους σε site κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το facebook και το instagram, ενώ πάνω από τους μισούς χειρουργούς είπαν πως έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι ασθενείς που είναι κάτω των 30 ετών.

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας είπε σχετικά: “Οι κοινωνικές πλατφόρμες, όπως είναι το instagram και το facebook, οι οποίες έχουν να κάνουν με την εικόνα πιέζουν τους ασθενείς να κρατάνε ένα μικροσκόπιο και να βλέπουν με κριτικό μάτι κάθε τους φωτογραφία πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν. Αυτές οι φωτογραφίες είναι συχνά η πρώτη εικόνα που βγάζουν οι νέοι προς τα έξω και με αυτές προσπαθούν να βρουν το χώρο τους στις παρέες τους και στις σχέσεις τους με το άλλο φύλο. Έτσι, θέλουν να δείχνουν όσο πιο όμορφοι γίνεται και γι’αυτό καταφεύγουν στους ειδικούς”.