Οι περισσότεροι από εμάς ονειρευόμαστε μία ζωή όπου θα είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι. Απλά να μην έχουμε άγχος για τους λογαριασμούς, να μπορούμε να πάμε διακοπές μία φορά το χρόνο κάπου που θα χαλαρώσουμε και γενικά να προσφέρουμε σε εμάς και την οικογένεια μας τα εφόδια για μία ευχάριστη διαβίωση. Όταν όμως λέμε ότι θέλουμε να γίνουμε κλασσάτοι, δεν εννοούμε μόνο ένα ακριβό ρολόι, ένα ακριβό κοστούμι ή φόρεμα. Υπάρχουν και πράγματα τα οποία απλά δεν αγοράζονται. Είναι αυτό που λέμε «να έχεις το πακέτο».

Κοιτάξτε για παράδειγμα τις πάμπλουτες γυναίκες που είναι τερατόμορφες λόγο των πλαστικών εγχειρήσεων. Εγχειρήσεις οι οποίες μας λένε πολλά για την αυτοπεποίθησή τους και την δύναμη του χαρακτήρα τους. Η συνεχής προσπάθεια να κάνουμε τη διαφορά, να ανήκουμε στο 0.1% του πληθυσμού κλπ, πολλές φορές μας καταστρέφει. Για αυτό προσέξτε κάποια πράγματα για τα οποία το ρίσκο δεν αξίζει!

Το ρίσκο των πολλών γνωριμιών.

Είναι γνωστό ότι για να πετύχεις πρέπει να σε στηρίξουν οι κατάλληλοι και σημαντικοί άνθρωποι. Και για να φτάσεις σε αυτούς τους ανθρώπους ξεκινώντας από το 0 πρέπει να αποκτήσεις τις κατάλληλες «άκρες».

Αυτό όμως είναι καταστροφικό όταν το μετατρέπουμε σε τρόπο ζωής. Οι δημόσιες σχέσεις είναι μέρος και τμήμα της δουλειάς μας. Αν όμως γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας τότε την πατήσαμε. Θα βρεθούμε ξαφνικά με 1.000.000 γνωστούς σε κάθε πιθανή και απίθανη άκρη της γης. Δε θα έχουμε όμως ούτε έναν πραγματικό φίλο και δικό μας άνθρωπο να βασιστούμε.

Και να το ξέρετε, σαν τους φίλους και γενικότερα τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σας αγαπούν πραγματικά, δε θα βρείτε πουθενά.

Το ρίσκο του να γίνεις ψώνιο

Μερικές φορές δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιοι είμασταν, ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Όταν για κάποιο λόγο εκμεταλλεύτηκες πιο σωστά κάποια πράγματα και κάποιες καταστάσεις δε σημαίνει ότι έγινες καλύτερος ή ανώτερος άνθρωπος από τους άλλους.

Πηγαίνοντας σε ένα μαγαζί με ένα ακριβό αυτοκίνητο, και έχοντας γεμάτο το πορτοφόλι δε σε κάνει άρχοντα του χώρου. Είσαι ισάξιος με όλους τους υπόλοιπους. Μη γίνεσαι γελοίος λοιπόν απλά και μόνο για να ξεπεράσεις τα κόμπλεξ κατωτερότητας που σε βασανίζουν. Φέρσου φυσιολογικά, όσες επιτυχίες και να κουβαλάς στη καριέρα σου.

Και αν το καταφέρεις, να ξέρεις ότι θα είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία και αυτή με το σπουδαιότερο αντίκτυπο στη ζωή σου.

Το ρίσκο του να γίνεις προκλητικός.

Όσο έξυπνος και να είσαι, όσο πλούσιος και όσο τυχερός, ζεις σε μία κοινωνία. Και πρέπει να προσαρμοστείς και να συμφιλιωθείς με τους κανόνες της. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα η ίδια η κοινωνία θα σε αποβάλλει.

Μπορείς να είσαι πλούσιος και καλός άνθρωπος. Αρκεί να το θέλεις!

Το να βάλουμε όλους τους πλούσιους σε ένα τσουβάλι και να αρχίσουμε να ισοπεδώνουμε κάθε κατάσταση είναι κρίμα. Όπως κρίμα και καθόλου δημιουργικό είναι να υποστηρίζουμε πως το χρήμα σε κάνει κακό άνθρωπο.

Τα πάντα είναι δική μας επιλογή. Τα χρήματα είναι απλά το εργαλείο. Το πώς θα το χρησιμοποιήσει ο καθένας είναι στο χέρι του.