Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Indian Express”, οι γυναίκες δίνονται ολοκληρωτικά σε μια σχέση, ενώ οι άντρες τηρούν μια διαφορετική στάση, πιο απόμακρη. Θέλετε να μάθετε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό;

Η γυναίκα επενδύει στον έρωτα τα πάντα, σε σημείο μάλιστα να εξαρτάται όλη της η ευτυχία από το αν είναι καλά τα πράγματα στην προσωπική της ζωή. Μια απογοήτευση, ένας χωρισμός μπορεί να την αποδιοργανώσει και να την αποπροσανατολίσει πλήρως, με συνέπειες καταστροφικές ακόμα και στους άλλους τομείς της ζωής της. Αντιθέτως, οι άνδρες μπορούν και τα διαχωρίζουν, λειτουργούν ίσως πιο ψυχρά αλλά σίγουρα πιο λογικά. Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η έρευνα μπορούν εύκολα να πιστοποιηθούν αρκεί για λίγο να αναρωτηθείτε. Ποιος είναι αυτός που αναγνωρίζει πρώτος πάντα το πρόβλημα στη σχέση; Ποιος είναι αυτός που αφιερώνει χρόνο τρέχοντας σε σεμινάρια και ειδικούς, διαβάζοντας περιοδικά, βιβλία, ψάχνοντας στο internet, προκειμένου να βρει λύσεις για να σώσει ή να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του; Η γυναίκα.

Βιολογικά αν το δούμε, η γυναίκα λόγω της μητρότητας, είναι από τη φύση της προορισμένη για να φροντίζει. Οι ικανότητές της για να προλαβαίνει και να ικανοποιεί τις ανάγκες του συντρόφου της είναι σίγουρα πιο ανεπτυγμένες. Ο άνδρας είναι προορισμένος από τη φύση του για τελείως διαφορετικά πράγματα όπως π.χ να την προστατεύει και να της παρέχει ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι η σχέση δεν είναι σημαντική και για εκείνον, απλά το δείχνει με έναν άλλον τρόπο. Προσπαθεί να εδραιωθεί επαγγελματικά ώστε να μπορεί να παρέχει στη σύντροφό του όλα όσα έχει ανάγκη και η προσπάθεια αυτή προκειμένου να γίνει σωστά απαιτεί συναισθηματική αποστασιοποίηση.

Οι ειδικοί στα θέματα σχέσεων συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην κάνουν το λάθος να προσπαθούν να αλλάξουν το σύντροφό τους. Είναι παγίδα να προσπαθούν να τον υποχρεώσουν να ασχοληθεί περισσότερο με τη σχέση. Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει, μπορεί και να βελτιωθεί, αλλά όταν πιέζεται, συνήθως από αντίδραση, κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Οι περισσότερες νεαρές γυναίκες λόγω και του βιολογικού τους ρολογιού, δίνουν προτεραιότητα στην προσωπική τους ζωή, θέτοντας ως πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία οικογένειας. Η καριέρα σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, αλλά η φύση τις οδηγεί σε άλλες επιλογές. Από την άλλη οι άνδρες εστιάζουν στα επαγγελματικά τους, ώστε να καταφέρουν κάποια στιγμή να πετύχουν όσα ονειρεύονται, χτίζοντας μια αξιόλογη καριέρα. Το κομμάτι οικογένεια σίγουρα τους αφορά, αλλά όχι όσο αφορά μια γυναίκα. Απλά περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Καθώς τα χρόνια περνούν οι ρόλοι μαγικά αντιστρέφονται. Όταν τα παιδιά ενηλικιώνονται και φεύγουν από το σπίτι η γυναίκα αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία για καριέρα, ενώ ο άνδρας συνειδητοποιεί ότι έχασε στιγμές με την οικογένειά του και αναζητά περισσότερο χρόνο με τους δικούς του ανθρώπους.