Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ονειρευτεί χιλιάδες φορές το γάμο τους πριν καν βρουν τον ιδανικό άνδρα και πριν εκείνος φτάσει να κάνει την πολυπόθητη πρόταση γάμου.

Για αυτές τις γυναίκες που ο γάμος και η οικογένεια είναι σκοπός και όραμα ζωής, η περίοδος πριν τη γαμήλια τελετή, είναι μία περίοδος ψυχικής ανάτασης πάρα τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουν με τις προετοιμασίες του γάμου.

Κάποιες άλλες γυναίκες όμως, για τις οποίες ο γάμοςδεν υπήρξε ποτέ αυτοσκοπός αλλά προέκυψε σαν προϊόν ενός μεγάλου έρωτα, η φύση των πραγμάτων είναι πολυπλοκότερη. Η γυναίκα που έχει κατατάξει το γάμο τελευταίο στη λίστα με τους στόχους που θέλει να επιτύχει, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που συμβαίνει το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να μην συλλογίζεται, αν τα δεδομένα που πρόκειται να αλλάξουν, θα επηρεάσουν αρνητικά άλλους τομείς της ζωής της, όπως για παράδειγμα την καριέρα της και τον χρόνο που επενδύει σε αυτή.

Άλλες γυναίκες πάλι, οι οποίες έχουν μία πιο προχωρημένη ηλικία, πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα πριν την ημέρα του γάμου τους, καθώς αυτό το τόσο σημαντικό βήμα της ζωής τους, αναπόφευκτα θα επηρεάσει τα όρια της ανεξαρτησίας τους. Για αυτές τις γυναίκες, η περίοδος πριν το γάμο, λειτουργεί σαν μία σταδιακή μετάβαση από το εγώ στο εμείς, που επιφέρει επιπρόσθετο άγχος, το οποίο όμως όσο πλησιάζει η μεγάλη ημέρα, εξαλείφετε καθώς η δύναμη της συντροφικότητας νικά το μοναχικό και ξεροκέφαλο εγώ.

Η γυναίκα που προετοιμάζεται να κάνει ένα τόσο σημαντικό βήμα, όχι από μεγάλο έρωτα αλλά επειδή βρήκε έναν άνθρωπο, όπου μαζί του βιώνει μία συγκαταβατική σχέση , όπου όλα είναι υπολογισμένα και όλα είναι προβλεπόμενα, βρίσκεται στη δεινότερη θέση, καθώς καθ’ όλη την περίοδο πριν την ημέρα του γάμου της, αυτό που θα αναμένει, θα είναι δυσανάλογο με ότι είχε ονειρευτεί στα πρώιμα χρόνια της ζωής της, για τη μέρα αυτή.

Η ψυχική αυτή πάλη αν δεν λυθεί πριν τον γάμο, οδηγεί στο σπάνιο αλλά υπαρκτό φαινόμενο της runaway bride!