Είναι η μαμά σου. Την αγαπάς και είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου. Τι συμβαίνει όμως όταν ανακαλύπτεις ότι ανακατεύεται στη ζωή σου; Είναι ορισμένες συμπεριφορές της που σε αγχώνουν και σε καταπιέζουν. Προσπάθησε να επιλέξεις το σωστό τρόπο για να εξομαλύνεις την κατάσταση και να βάλεις όρια.

Πολλές φορές εισβάλλει στην καθημερινότητά σου με τέτοιο τρόπο που νιώθεις ότι επηρεάζουν καθοριστικά κάθε σου απόφαση και επιλογή είτε επαγγελματική είτε προσωπική. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή που πρέπει να βάλεις όρια.

Η διαφορά μιας υγιούς και ζεστής στενής σχέσης με τη μαμά σου από μία άρρωστη και εξαρτημένη σχέση κρέμεται σε μία πολύ λεπτή γραμμή. Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις αν η πιο ιδιαίτερη σχέση στη ζωή σου, αυτή με τη μαμά σου έχει καταντήσει αρρωστημένη, καταπιεστική και αγχωτική.

Αν η σχέση σου μαζί της παρουσιάζει μερικά από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε ίσως πρέπει να αλλάξεις τη συμπεριφορά σου!

  • Μιλάς συνέχεια στο τηλέφωνο με τη μητέρα σου.
  • Μοιράζεσαι όλα σου τα προβλήματα και ακολουθείς πάντα και μόνο τις δικές της συμβουλές.
  • Ψωνίζεις μόνο μαζί της και υποσυνείδητα σου επιβάλλει τί να αγοράσεις.
  • Αν δεν της κάνεις ένα χατίρι ή αν δεν ακολουθήσεις τη δική της άποψη αντιδρά έντονα και χρησιμοποιεί μελό επιχειρήματα του τύπου “Μόνο εγώ θέλω το καλό σου”, “Δεν ξέρεις τι τράβηξα για να σε μεγαλώσω και στα λέω όλα αυτά επειδή σ’ αγαπάω” κ.τλ.
  • Αν δεν εγκρίνει το σύντροφο, τη δουλειά σου, τις παρέες σου, αισθάνεσαι μισή και αδύναμη. Αν κάτι αντιβαίνει στο γούστο ή στην άποψη της, αυτόματα το απορρίπτεις και εσύ, ακόμα και αν διαφωνείς.
  • Ρωτάει συνεχώς για τα πάντα, ενώ θέλει να ξέρει και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής σου.
  • Ή είναι ιδιαίτερα επικριτική και καυστική με τις επιλογές σου ή θαμπώνεται από την αγάπη της προς εσένα και σε θαυμάζει, σε επαινεί, και σε παινεύει εξαίροντας σε με τρόπο αφύσικο και ολοκληρωτικό.