Η ευτυχία έχει να κάνει με το κατά πόσο η γυναίκα αποδέχεται τον εαυτό της, τον τρόπο σκέψης της και κατά πόσο ψηλά έχει θέσει τον πήχη στη ζωή της. Η εσωτερική γαλήνη έρχεται μόνο όταν η γυναίκα καταφέρει να σταθεροποιήσει την ψυχολογία της σε θετικά επίπεδα και αυτή η κατάσταση είναι τέχνη.

Πως μπορείς να την πετύχεις; Αρχικά με το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Όσο πιο πολύ καταφέρει να αποδεχτεί τα λάθη του και τις αποτυχίες σου τόσο πιο ολοκληρωμένη θα νιώθεις.

Κατά δεύτερον, βάζοντας σωστά τον πήχη στη ζωή σου. Η κάθε μία βλέπει τα ίδια πράγματα εντελώς διαφορετικά. Κάποιες γυναίκες τείνουν να βλέπουν συνεχώς μόνο την αρνητική πλευρά με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται ποτέ και με τίποτα. Το να βλέπει μια γυναίκα τη θετική πλευρά μιας κατάστασης είναι τέχνη και μπορεί με τον καιρό να εκπαιδευτεί. Αν για παράδειγμα θέσεις πολύ ψηλά τον πήχη της ζωής σου, τότε μπορεί ποτέ μα ποτέ να μην μπορέσεις να αισθανθείς ολοκλήρωση δεδομένου ότι θα είναι τρομερά δύσκολο να τον περάσεις. Όταν όμως ο πήχης είναι πολύ ψηλά, τότε είναι πολύ πιθανόν να μην μπορέσουν να τον περάσουν. Το καλύτερο είναι η κάθε γυναίκα να θέτει μικρούς εφικτούς στόχους ένα ή δύο κάθε φορά και να προσπαθεί να τους εκπληρώσει. Γενικά, η κακή ψυχολογία και τα χαμηλά επίπεδα ευτυχίας είναι δύο καταστάσεις που μπορούν να αλλάξουν. Με το να κάθεται όμως μια γυναίκα και μόνο να κλαίγεται με τα στραβά που έτυχαν στη ζωή της δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα. Η απραγία (κάθομαι και κλαίω για αυτά που μου έτυχαν αλλά ουσιαστικά δεν κάνω τίποτα για να αλλάξω την κατάσταση) είναι άλλο ένα αρνητικό φαινόμενο που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η επιμονή, η υγιεινή διατροφή, η γυμναστική, η υπομονή και η εκπαίδευση του τρόπου σκέψης του μυαλού (θετική σκέψη) είναι το κλειδί για μια σταθερή και βελτιωμένη ψυχολογία και μια κατάσταση εσωτερικής γαλήνης και ευτυχίας.