Αρκετά είναι πλέον τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν μαζί εκτός γάμου και ας έχουν κάνει παιδιά.  Η κοινή λογική λέει ότι είναι προτιμότερη μία ευτυχισμένη συμβίωση χωρίς γάμο, απ’ ότι μία δυστυχισμένη έγγαμη ζωή.

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ είναι μάλλον αποθαρρυντικά για τα ζευγάρια που επιλέγουν να συμβιώσουν χωρίς… βέρα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά και το mother.gr, τα δύο τρίτα των παιδιών των μη παντρεμένων ζευγαριών θα δουν τους γονείς τους να χωρίζουν προτού να φτάσουν στην ηλικία των 12 ετών, ενώ μόνο το ένα τέταρτο των παντρεμένων ζευγαριών θα καταλήξει σε διαζύγιο!

Οι γονείς που ζουν μέσα σε μία σχέση εκτός γάμου έχουν και την τάση να είναι και λιγότεροι ανεκτικοί στον περιορισμό των ατομικών τους ελευθεριών, μια και αυτό είναι και το στοιχείο που τους οδήγησε σε αυτήν την απόφασή τους να συζήσουν παρά να παντρευτούν.

Εν τέλει λοιπόν είναι και αυτοί που χωρίζουν ευκολότερα!

Πάντως είναι κοινά αποδεκτό ότι κάθε σχέση βασίζεται στην αγάπη και το σεβασμό και παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν πιο σταθερές τις σχέσεις εντός γάμου, το θέμα για μία πετυχημένη συμβίωση δεν είναι η «βέρα»…

Τα παιδιά ξεχωρίζουν μία καλή από μία κακή συμβίωση, και σίγουρα αυτό που τα κάνει να νιώθουν πιο ασφαλή δεν είναι το πως είναι “δεμένοι” οι γονείς τους, αλλά το κατά πόσον είναι πραγματικά αφοσιωμένοι και ευτυχισμένοι μαζί.