Βλέπεις τη σχέση σου να καταρρέει μέρα με τη μέρα. Θέλεις να κάνεις κάτι να διορθώσεις την κατάσταση αλλά δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις;

Κι όμως, υπάρχει άμεση απάντηση και είναι σχετικά απλή αν είσαι έτοιμη να κάνεις την αλλαγή στη ζωή σου σε μόλις 2 δευτερόλεπτα!

Όσο κι αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου σε αδικεί ή η ζωή σε αδικεί, η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που μπορεί να σε αδικήσει είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Οι άλλοι δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να «απαντούν» ή να «αντι-δρούν» στις δικές σου επιλογές και στη δική σου στάση.

Αν αποφασίσατε ότι «Φτάνει Πια!!» τότε είστε έτοιμοι να εστιάσετε στο «εδώ και τώρα», δηλαδή στην πραγματική αιτία των προβλημάτων σας και να ξεκινήσετε την ανατροπή αρχίζοντας από εσάς τους ίδιους. Αυτό που είστε μέσα στη σχέση, εάν αλλάξει, μπορεί να φέρει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο τελικό αποτέλεσμα και να ανατρέψει κάθε κατάσταση!

Είναι ανθρώπινο να θεωρούμε ότι κάποιος εξωτερικός παράγοντας ή ακόμα περισσότερο ο σύντροφός μας κάνει λάθη και τελικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Σας έχω καλά και κακά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι όσο κι αν θα το θέλετε, τον σύντροφό σας δεν μπορείτε να τον αλλάξετε. Βασικά (και να το έχετε το πάντα στο μυαλό σας) κανέναν άνθρωπο δεν μπορείτε να αλλάξετε. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε εσάς τους ίδιους! Πόσο εύκολα; Πόσο γρήγορα; Αυτό είναι τα ακόμη καλύτερα νέα. Άμεσα!

Όταν τίποτα άλλο δεν δουλεύει, επικεντρώστε την προσοχή σας στο μοναδικό πράγμα που μπορεί να δουλέψει, και αυτό είναι ΕΣΥ ο ίδιος! Έχετε παίξει ποτέ σκάκι; Αν όχι, μην ανησυχείτε, θυμηθείτε οποιοδήποτε παιχνίδι έχετε παίξει ποτέ. Κάθε φορά που παίζετε με ένα συγκεκριμένο στυλ, είστε προβλέψιμοι από τους συμπαίκτες σας. Γνωρίζουν ήδη την επόμενη κίνησή σας και τον τρόπο σκέψης σας. Το παιχνίδι… επαναλαμβάνεται όπως και το τελικό αποτέλεσμα. Πέρα από βαρετό, το αποτέλεσμα συνήθως είναι απαράλλακτα ίδιο και τελικά ποιος θέλει να παίζει σε ένα παιχνίδι που ξέρει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα;

Αν όμως αλλάξετε τον τρόπο που παίζετε, αν εκείνο το πιόνι το μετακινήσετε με διαφορετικό τρόπο, ο συμπαίκτης σας θα αναγκαστεί να «απαντήσει» στην κίνησή σας με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι δεν είναι;

Εκεί είναι που ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ!

Πάμε όμως πάλι πίσω στο «παιχνίδι» της αγάπης. Αναρωτηθείτε και απαντήστε στον εαυτό σας. Τι ρόλο παίξατε εσείς οι ίδιοι και επιτρέψατε στο παιχνίδι της αγάπης να πάρει αυτή την τροπή; Ποιοι είστε πραγματικά; Ποιες είναι οι δυνάμεις που έχετε; Που είστε πραγματικά ανταγωνιστικοί;

Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να ξαναθυμηθείτε τα δυνατά σας σημεία και μετά να τα χρησιμοποιήσετε με συνείδηση. Ο εαυτός σας, η ταυτότητά σας και οι δυνάμεις σας δεν έχουν εξαφανιστεί, ίσως όμως με το πέρασμα του χρόνου ξεχάστηκαν και… «θάφτηκαν» κάτω από γεγονότα, καταστάσεις, συμβάντα και πεποιθήσεις που σας «φόρεσαν» οι άλλοι. Αναλογιστείτε τα χρόνια που πέρασαν και δείτε πως φτάσατε στο σημείο που βρίσκεστε σήμερα. Η διαδικασία της ενθύμησης της αλήθειας σας και των πραγματικών αξιών που έχετε θα σας αναζωογονήσει. Οι αξίες σας, τα ταλέντα σας, το ένστικτό σας και οι δυνατότητές σας παραμένουν δικά σας, δεν χάθηκαν ποτέ… απλά, ξεχάστηκαν στη ροή των πραγμάτων.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΖΩΗΣ; Χρειαζόμαστε και λίγη άσκηση.

Κάντε μια απλή άσκηση. Θα χρειαστείτε χαρτί, μολύβι και λίγη ώρα ησυχίας. Έτοιμοι;

Η ζωή μας είναι γεμάτη άγχος, όλοι τρέχουμε να προλάβουμε τις υποχρεώσεις και τα «πρέπει» της κάθε ημέρας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι εύκολο να χάσουμε τον στόχο, εκείνα που θαυμάζουμε και θα θέλαμε να είμαστε ως άνθρωποι. Μπορείτε να ξαναθυμηθείτε ποιες είναι εκείνες οι ποιότητες που θα θέλατε να βιώνετε καθημερινά στη ζωή σας; Στην άσκηση αυτή το ζητούμενο δεν είναι να γίνετε κάποιος που δεν είστε στην πραγματικότητά, αλλά να επιλέξετε κάποια σημαντικά στοιχεία που θέλετε να βιώνετε στην καθημερινότητά σας.

Λοιπόν, παίρνουμε μολύβι, χαρτί και…

Επιλέξτε 3 ανθρώπους που θαυμάζετε.

Βήμα 1. Γράψτε τα ονόματά τους. Μπορεί να είναι συγγενείς, φίλοι ή κάποιοι άνθρωποι που έχετε θαυμάσει ή έχετε ακούσει για εκείνους από βιβλία, τηλεόραση, περιοδικά κλπ. (Διάρκεια άσκησης 3 λεπτά).

Βήμα 2. Στη συνέχεια γράψτε κάτω από το κάθε όνομα τα 5 στοιχεία (ποιότητες / αξίες) που περιγράφουν τι είναι αυτό που θαυμάζετε σε αυτούς τους ανθρώπους. (Διάρκεια άσκησης 10 λεπτά).

Έτοιμοι; Πάμε.

Όταν γεννηθήκατε, ήρθατε στη ζωή με όλα τα εργαλεία και τα στοιχεία που χρειαζόσασταν για να γίνεται αυτό το οποίο θέλατε. Με την πάροδο του χρόνου όμως, κάποιες αρνητικές σκέψεις ή επικρίσεις άλλων ανθρώπων του κοντινού σας περιβάλλοντος σας γέμισαν με αρνητικές εικόνες για τον εαυτό σας και ξεχάσατε τον λόγο για τον οποίο ήρθατε αλλά και τι θέλατε να κάνετε στη ζωή σας.

Ο στόχος σας είναι να ξαναθυμηθείτε όλα εκείνα που κάποτε για εσάς ήταν ξεκάθαρα και αληθινά. Οι τρεις άνθρωποι που σημειώσατε στη λίστα σας και οι ποιότητες / αξίες που έχουν και σας κάνουν να τους θαυμάζετε μπορούν να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε όλα εκείνα που θα θέλατε και εσείς να βιώνετε στην καθημερινότητά σας.

Βήμα 3. Δείτε προσεκτικά τις σημειώσεις σας και επιλέξτε ποια κοινά χαρακτηριστικά έχετε με εκείνους, ακόμα κι αν αυτές οι ποιότητες δεν είναι πλέον εμφανείς στη ζωή σας. (Διάρκεια άσκησης 5 λεπτά)

Βήμα 4. Πάρτε μια καινούργια κόλλα χαρτί και να δημιουργήσετε δυο στήλες / λίστες.

Στην αριστερή στήλη θα γράψετε «Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήμουν…» και στη δεξιά στήλη θα γράψετε «Στην πραγματικότητα είμαι…». Περιγράψτε τι θα θέλατε να είστε σε έναν ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ και μετά στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε σχέση με την Υγεία σας και το Σώμα σας, το Επάγγελμά σας, τη Σχέση σας, την Κοινωνική Ζωή σας και τους Φίλους, την Πνευματικότητά σας, τα Συναισθήματά σας, την Οικονομική σας κατάσταση και τέλος τη Συμμετοχή σας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο (Φιλανθρωπία). (Διάρκεια άσκησης 15 λεπτά).

Τέλος στο γραπτό μέρος της άσκησης! Μολύβια κάτω. Συνολικός χρόνος άσκησης

33 λεπτά (δηλαδή 2013 δευτερόλεπτα). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Ορίστε! Έχετε μπροστά σας την αληθινή εικόνα αυτού που θα θέλατε να ζείτε σε σχέση με την πραγματική σας ζωή.

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη στιγμή! Επιλέξτε 3 πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε τώρα! Επιλέξτε συνειδητά και δεσμευθείτε ότι από αυτή τη στιγμή, θα κάνετε την ιδανική εικόνα αληθινή. Θα αλλάξετε τον εαυτό σας ώστε να πάρετε τελείως διαφορετικά αποτελέσματα από τη ζωή και τη σχέση σας. Έχετε μπροστά σας τη συνειδητή χαρτογράφηση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε διαδρομές που χαράξετε εσείς οι ίδιοι μέσα σε 2013 δευτερόλεπτα.

Δεν είναι πια χαοτικό ή περίπλοκο! Είναι συγκεκριμένο. Βρείτε τουλάχιστον 3 τρόπους για να δημιουργήσετε τη νέα επιλογή σας και βάλτε σε εφαρμογή τη δέσμευσή σας!

Καλή επιτυχία!

 

Από τη Μάρεα Λαουτάρη Δεληγιάννη Life & Relationship Coach

www.marealaoutari.com