Μπορούµε να καταλάβουµε από τα πρώτα ραντεβού αν ο άντρας που στέκεται απέναντί µας είναι ο πρίγκιπας των ονείρων µας ή… ένα ακόµα λάθος; Ναι, λένε οι ειδικοί, και εξηγούν γιατί δεν θα έπρεπε ποτέ να επενδύσουµε σε µια σχέση αν συντρέχει ένας από τους εξής επτά λόγους.

Κάθε άντρας πιστεύει πως είναι ό,τι καλύτερο µας έτυχε ποτέ, κάτι σαν τον σούπερ ήρωα των κόµικς ή τον πρίγκιπα που θα µας προσφέρει ασφάλεια και θαλπωρή! Η αλήθεια όµως είναι πως για τις περισσότερες γυναίκες η αναζήτηση του τέλειου άντρα είναι µια δύσκολη υπόθεση.

Δεν είναι µόνο ο χρόνος που µπορεί να χάσεις σε µια σχέση που δεν οδηγεί πουθενά, αλλά και οι τραυµατισµένες προσδοκίες που θα σου αφήνουν πικρή γεύση. Αν θέλεις λοιπόν να βγουν τα όνειρά σου αληθινά, παρατήρησε προσεκτικά από τα πρώτα ραντεβού τη συµπεριφορά του ώστε να µην προχωρήσεις σε λάθος συναισθηµατική επένδυση.

Παγίδα #1

Έλλειψη επικοινωνίας

Είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που δεν θα έπρεπε ποτέ να µείνεις µε έναν άντρα, όσο κι αν σε έχει γοητεύσει. Αν παραµένει κλειστός στον εαυτό του, θα είναι σίγουρα δύσκολο να ζεις µαζί του, ειδικά αφού οι περισσότερες γυναίκες είναι εξαιρετικά επικοινωνιακές σε σηµείο να αναλύουν µε τις ώρες πράγµατα χρησιµοποιώντας έως και 20.000 περίπου λέξεις καθηµερινά, ενώ ο άντρας είναι ζήτηµα αν φτάνει τις 7.000!

Παγίδα # 2

Αξιοπιστία µηδέν 

Σου λέει ψέµατα και δικαιολογίες που δεν είναι πειστικές από την πρώτη στιγµή της γνωριµίας σας, εποµένως προφανώς δεν µπορείς να του έχεις εµπιστοσύνη. Το θέµα είναι πως η “χαρτογράφησή” του δεν είναι εύκολη, γι αυτό και δεν παίρνεις αµέσως είδηση πως καταφεύγει σε ψέµατα, έστω και αθώα, χωρίς σοβαρό λόγο. Αυτό σηµαίνει πως εισπράττεις µισές αλήθειες για απλά πράγµατα, όπως στο γιατί δεν απάντησε στο κινητό του. Κάπως έτσι όµως η σχέση µπαίνει σε δοκιµασία µε αποτέλεσµα τις περισσότερες φορές να τελειώνει πιο σύντοµα απ όσο νοµίζαµε.

Παγίδα # 3

Είναι τσιγκούνης 

Έχει καβούρια στην τσέπη, άρα και στο συναίσθηµα, προσθέτουν οι ψυχολόγοι, καθώς αυτά τα δύο συνήθως πάνε πακέτο. Στο πρώτο κιόλας ραντεβού ζητάει να πληρώσετε µισά-µισά τον καφέ που ήπιατε, κάνει µάλιστα µε το κοµπιουτεράκι του κινητού το λογαριασµό για να µην σας ρίξει έξω! Αν πάτε για φαγητό, µετράει µε ζήλο όσα ψιλά έχει στην τσέπη του για να αφήσει πουρµπουάρ – “τα 80 λεπτά είναι 250 δραχµές!” υπογραµµίζει αν πας να πεις κάτι. Να είσαι βέβαιη πως κοντά του γρήγορα θα εξαντληθείς ψυχολογικά και προσπάθησε να εξουδετερώσεις την επιρροή που σου ασκεί.

 

Παγίδα # 4

Ζηλεύει υπερβολικά 

Στην αρχή όταν σε ζηλεύει κολακεύεσαι, γιατί νοµίζεις πως σε αγαπάει παράφορα, πλην όµως η ζηλοτυπία είναι πρόδροµος σκηνών βίας. Αυτό σηµαίνει πως, αν εκείνος νοµίζει ότι µε όποιον µιλάς φλερτάρεις κιόλας, το πρόβληµα είναι µεγάλο, καθώς µπορεί τελικά να φθάσει στο σηµείο να βιαιοπραγήσει εις βάρος σου. Αν λοιπόν διαπιστώσεις πως εκείνος µπορεί να γίνει επιθετικός ή βίαιος γιατί φοβήθηκε πως θα σε χάσει, φύγε από κοντά του το γρηγορότερο.

 

Παγίδα # 5

Κολληµένος µε τη µαµά

Δεν έχει οικονοµικές δυσκολίες, παρ όλα αυτά εξακολουθεί να µένει µε τον µπαµπά και τη µαµά, ενώ το ίδιο κάνει ακόµα και αν έχει δικό του σπίτι, εννοείται λίγα τετράγωνα πιο κάτω! Σε αυτή την περίπτωση η µαµά έχει το κλειδί και πηγαίνει καθηµερινά για να κάνει φασίνα και να του µαγειρέψει. Φυσικά, µετά τη δουλειά, εκείνος θα πάει στης µαµάς, ενώ το απόγευµα µπορεί να τους βρεις στο σούπερ µάρκετ. Εσύ, πάλι, δεν έχεις το κλειδί του σπιτιού του (κι αν πέσεις πάνω στη µαµά;) ούτε θα πάρεις ποτέ τη θέση εκείνης στην καρδιά του. Καλά, φιλότιµα παιδιά, γλυκές και οι µαµάδες τους, αλλά την πρωτιά στο συναίσθηµα και στο λόγο θα την έχουν πάντα αυτές. Φύγε αν δεν σου αρέσει να κάθεσαι πάντα στο πίσω κάθισµα του αυτοκινήτου!

 

Παγίδα # 6

Υπερβολική επιδειξιοµανία

Διαβάζει Κούντερα, παίζει τένις, είναι εξπέρ στις ερωτογενείς ζώνες, ξέρει τι θέλει να κάνει στη ζωή του για τα επόµενα πέντε χρόνια και έχει στην κρεβατοκάµαρα του καθρέφτες για να µπορεί να αυτοθαυµάζεται. Εννοείται φυσικά πως για εκείνον τα λόγια ποτέ δεν είναι περιττά! Αντίθετα θα εκτιµήσει δεόντως τα ηρωικά εµβατήρια που θα του απευθύνεις για τους γραµµωτούς κοιλιακούς του και για το βλέµµα του!

Ένας τέτοιος τύπος τόσο υπερφίαλος, αλαζονικός και άκρως επιδεικτικός θα κάνει συνέχεια επίδειξη του πλούτου του, των γνώσεών του, του αυτοκινήτου και του σπιτιού του, του κοινωνικού του στάτους, έως και των επιδόσεών του στο σεξ. Γι αυτόν τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό του, που σηµαίνει πως τον ενδιαφέρεις για να τον θαυµάζεις. Αποµακρύνσου όσο είναι καιρός. Εξάλλου πιθανότατα θα αργήσει να το καταλάβει, αφού θα είναι απασχοληµένος µε τον εαυτό του.

Παγίδα # 7

Σκλάβος στον έρωτα

Οι ειδικοί λένε πως για τις γυναίκες το µεγαλύτερο αφροδισιακό είναι η εξουσία και η δύναµη. Τι γίνεται όµως αν τύχει και πέσεις πάνω σε έναν άντρα νευρωτικό, ευαίσθητο, αδύναµο που θα προσπαθεί να σε πείσει πως ο πόλεµος µαίνεται εκεί έξω, άρα καλύτερα να µείνετε χουχουλιασµένοι κάτω από το πάπλωµα; Δεν µπορείς να στηριχτείς ούτε και να ελπίζεις σε έναν άντρα που το µόνο που τον νοιάζει είναι ο έρωτάς σας, όσο ροµαντικό και αν ακούγεται αυτό.

Αντίθετα θα πρέπει να είσαι επιφυλακτική και αρνητική! Κι αυτό γιατί κάτω από αυτές τις συνθήκες η σχέση δεν είναι ισότιµη, καθώς εκείνος θα κρέµεται συνέχεια από πάνω σου κι εσύ θα είσαι γι αυτόν κάτι σαν την ψυχολόγο του.

info Λένε πως ο καλύτερος άντρας για µια γυναίκα είναι αυτός που την θέλει. Αν όµως αυτός έχει σε υπερβολικό βαθµό κάποιο από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, µην ελπίζεις πως µε ένα φιλί ο βάτραχος θα µεταµορφωθεί σε πρίγκιπα.