Σε πολλές γυναίκες έχει συμβεί να βρίσκονται  σε μια σχέση, να αγαπάνε τον σύντροφο τους –όπως δηλώνουν- αλλά να μην έχουν μαζί του καμία σεξουαλική επαφή. Σίγουρα όλες μας έχουμε μια φίλη, μια γνωστή ή μια συγγενή  που το έχει βιώσει ή το βιώνει.

Αν δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή σου, όπως το να βιώνεις μια περίοδο άγχους, να πάσχεις από κατάθλιψη, να λαμβάνεις φάρμακα ή κάποια άλλη ουσία, μάλλον ήρθε η ώρα που οι περισσότεροι απεύχονται… Έχεις πέσει στην παγίδα της συνήθειας! Ή μένεις και το παλεύεις ή φεύγεις.

  Πώς αρχίζεις να το αντιμετωπίζεις αν θέλεις να σώσεις τη σχέση σου; 

Το συζητάς με τον σύντροφό σου ώστε να το αντιμετωπίσετε μαζί. Υπάρχουν  πιθανότητες να το ξεπεράσετε. Πρόσεξε, όμως να γνωρίζεις την ακριβή κατάσταση στην οποία είσαι. Γιατί όταν έχεις  «ξενερώσει», έχεις  «ξενερώσει» για πάντα!

Το να μην πεις τίποτα στον  σύντροφό σου και να συνεχίζεις να ζεις χωρίς καμία σεξουαλική επαφή μαζί του, δεν θα σε βγάλει μακριά.  Δεν θα αντέξεις για πολύ. Θα τον απατήσεις .

Τον αγαπάς;  Αν καταλήξεις ότι περισσότερο τον αγαπάς σαν να είναι ο κολλητός σου, που τον έχεις συνηθίσει, και όχι σαν να είναι ο ερωτικός σου σύντροφος  ήρθε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα. Νέα σελίδα, νέος σύντροφος.