Προς μελλοντικούς γονείς: Αν θελετε να αποκτήσετε κόρη, οταν –με το καλό- αποφασίσετε να γίνετε γονέας, φροντίστε προηγουμένως να έχετε διαλέξει ένα όμορφο, ελκυστικό, γοητευτικό έτερον ήμισυ!

Υπάρχει μια νέα τάση στα μαιευτήρια, η οποία –ουτε λίγο ουτε πολύ- δείχνει ότι, στην πλειοψηφία τους, τα όμορφα ζευγάρια αποκτούν κόρες σε πιο μεγάλο ποσοστό από ό,τι τα λιγότερο ελκυστικά ζευγάρια.

Η εφημερίδα Daily Mail δημοσιεύει, μάλιστα, σχετική ερευνα, που διενήργησε το περιοδικό Reproductive Sciences («Επιστήμες αναπαραγωγής»), σύμφωνα με την οποία πραγματικά όμορφες γυναίκες και ωραίοι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν κόρες από εκείνους που ήταν λιγότερο ευλογημένοι στην εξωτερική τους εμφάνιση.

Ο Δρ Satoshi Kanazawa του London School of Economics ανέλυσε τα στοιχεία μιας έρευνας, που έγινε μεταξύ 17 χιλιαδων βρεφων, που γεννήθηκαν στη Βρετανία τον Μάρτιο του 1958.

Εντόπισε, λοιπόν, τα παιδιά αυτά σε διάφορες φάσεις της ζωής τους, όπως π.χ. σε ηλικία 7 ετων, οπότε ρώτησε τους δασκάλους τους ποια από τα παιδιά κρίνουν ελκυστικά και ποια όχι και τόσο. Τα ίδια παιδιά, ο καθηγητής Kanazawa, τα ξαναβρήκε, όταν εκείνα είχαν φθάσει στην ηλικία των 45 ετων και τους ζήτησε να καταγράψουν την ηλικία και το φύλο των δικών τους παιδιών τους.

Ο Dr Kanazawa διαπίστωσε ότι, τα όμορφα παιδιά είχαν περίπου τις ιδιες πιθανότητες να αποκτήσουν κόρη ή γιο, αλλά τα όχι και τόσο ελκυστικά παιδιά είχαν σαφές προβάδισμα στο να αποκτήσουν γιους!

Παράλληλα, επεσήμανε οτι κάπως έτσι εξηγείται οτι πολλά μοντέλα έχουν κόρες, που ακολουθούν τις μαμάδες τους στη λαμπερή καριέρα τους. Μάλιστα, ο Kanazawa προβάλλει το ίδιο ερώτημα και στο βιβλίο του, με τίτλο «γιατί οι όμορφοι άνθρωποι αποκτούν κυρίως κόρες».

Εχει συμπεράνει, λοιπόν, οτι οι γυναίκες, όταν έλκονται από τη φυσική γοητεία των ωραίων ανδρών, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κληροδοτήσουν το χάρισμα της ωραίας εμφάνισης στους απογόνους τους.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η αναπαραγωγική επιτυχία των γυναικών, ό,τι φύλο και αν είναι τελικα το παιδί τους, είναι βέβαιη.