Αναρωτιέστε συνεχώς αν θα καταφέρετε κάποια στιγμή να πραγματοποιήσετε όσα ονειρεύεστε; Πριν το κάνετε αυτό απαντήστε στο ερώτημα σε ποιο βαθμό είστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και αν οι στόχοι σας και τα πρότυπά σας είναι ρεαλιστικά.

Το καθημερινό στρες που κατακλύζει τον ψυχισμό σας, οι οριακές ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και την ευχαρίστηση και η ανάγκη να τα καταφέρετε όλα τέλεια δίχως τίποτα να είναι αρκετό, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη πεποίθηση: «ζωή δίχως επιτυχία είναι ζωή δίχως αξία».

Και πόσο εύκολο είναι άραγε να νιώσει ευτυχία μέσα σε αυτόν τον ψυχαναγκασμό του πρέπει, του όλο και περισσότερο, όλο και καλύτερα; Προσοχή, γιατί οι υψηλές προσδοκίες από τον εαυτό σας και ο μόνιμος αγώνας δρόμου προς έναν τέλειο στόχο μεταμορφώνουν τη ζωή σε ένα καθήκον, με μικρά περιθώρια προσωπικής ευημερίας.

Πίσω από την τελειομανία κρύβεται μια βαθύτερη αίσθηση αναποτελεσματικότητας ή ελλειμματικότητας. Όσο πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι οι επιθυμίες μας, τόσο πιο ευτυχείς θα καταλήξουμε.