Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν συχνά οι γυναίκες, είναι να φέρονται στους συντρόφους τους σα να είναι παιδιά κι εκείνες οι μητέρες τους. Αυτό στην αρχή μπορεί ν΄αρέσει σ΄έναν άντρα, μακροπρόθεσμα όμως είναι μια μεγάλη παγίδα που κάνει την ερωτική επιθυμία και τη συντροφικότητα να φεύγουν από το παράθυρο. Ξέρουμε πολλές περιπτώσεις ανδρών, αν όχι την πλειοψηφία, που σ΄ένα γάμο αναζητούν τη μητέρα τους. Μέχρι έναν βαθμό όμως, να νιώθουν δηλαδή ασφάλεια στο σπίτι τους, ότι επιστρέφοντας θα νιώσουν τη ζεστασιά και τη φροντίδα. Γιατί, αν τελικά μια γυναίκα γίνει η μητέρα του άνδρα της, εκείνος θα ψάξει αλλού να βρει τη σύντροφο κι ερωμένη που τόσο έχει ανάγκη.

Δείτε μήπως κάπου αναγνωρίσετε τον εαυτό σας

1.Νιώθετε πως είστε υπεύθυνη για το τι τρώει, τι φοράει, αν πήρε το φάρμακό του;

2.Νιώθετε πως είναι προέκταση του εαυτού σας; Αν φορέσει ένα σκισμένο παντελόνι, ή ένα παλιό πουκάμισο θα νιώσετε πως σας κάνει ρεζίλι;

3.Του υπενθυμίζετε διαρκώς τι πρέπει να κάνει και πότε;

4.Του κάνετε κριτικά σχόλια τύπου, σου το είπα εγώ, για να του αποδείξετε πως είχατε δίκιο;

5. Του προτείνετε να γίνει καλύτερος σε κάποια πράγματα, ενώ ποτέ δεν σας το ζήτησε;

Αν απαντήσατε καταφατικά τουλάχιστον στις τρεις από τις πέντε παραπάνω ερωτήσεις, τότε ήρθε η ώρα ν΄αλλάξετε στάση και συμπεριφορά. Δεν είναι απλό, είναι όμως αναγκαίο. Κι όχι μόνο για τη σχέση σας αλλά και για εσάς την ίδια.

Όσο μια γυναίκα αντιμετωπίζει τον άντρα της σα να είναι παιδί, τόσο πιο παιδιάστικα φέρεται εκείνος.

Τι μπορείτε να κάνετε: 1. Θυμηθείτε ότι πρόκειται για έναν ενήλικα κι όχι για τον 6χρονο γιο σας. Αντιμετωπίστε τον έτσι λοιπόν και φέρτε στο νου σας πώς ήταν όταν τον αγαπήσατε.

2. Προσπαθήστε να μην είστε κριτική ή να κάνετε πράγματα που εκείνος κανονικά θα έπρεπε να κάνει. Έτσι δείχνετε ότι δεν τον εμπιστεύεστε και δεν τον θεωρείτε ικανό να φέρει εις πέρας όσα εσείς μπορείτε.

3.Σεβαστείτε τις αποφάσεις του. Εκφράστε του τη δική σας άποψη ή το πώς αισθάνεστε αλλά μην τον πιέζετε και προπάντων μη γκρινιάζετε.

4. Αφήστε τον να βρει λύσεις μόνος του. Όχι αδιαφορώντας ή περιμένοντας πότε θα σηκώσει τα χέρια ψηλά αναζητώντας σας. Αληθινά αφήστε πάνω του, ο,τι του αναλογεί.

5.Απελευθερωθείτε. Μόλις συνειδητοποιήσετε όλ΄αυτά, ότι δεν είστε υπεύθυνη για εκείνον, νιώστε την ελευθερία που είχατε στερηθεί τόσο καιρό και κερδίστε σε ερωτισμό!