Έχεις να πας ένα ταξίδι και το μόνο που σκέφτεσαι τη διαδρομή, σου ακούγεται σαν εφιάλτης; Κι όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φοβία σου και μάλιστα να τη νικήσεις έτσι ώστε το επόμενο ταξίδι να μην σε ενοχλήσει!
6 απλοί τρόποι για να δαμάσεις τα σύννεφα!

-Γίνε ειδικός στα αεροπλάνα

Στατιστικά, τα αεροπλάνα έχουν λίγες πιθανότητες να πέσουν και είναι κατασκευασμένα να αντιστέκονται στις αναταραχές και σε άλλες επείγουσες καταστάσεις, όπως σε μηχανικά προβλήματα. Όσο περισσότερο ενημερωθείς για το μηχανισμό του αεροπλάνου και για το τι πρέπει να κάνεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τόσο λιγότερο φόβο θα νιώθεις.

-Διάλεξε τη σωστή θέση

Η θέση δίπλα στο παράθυρο μπορεί να σου προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη νευρικότητα, γι’ αυτό καλύτερα να επιλέξεις τις μεσαίες θέσεις και να αποφεύγεις να κοιτάς προς τα έξω.

-Μη βιάζεσαι να κάνεις check in

Τρέχοντας στην πύλη αλαφιασμένη θα προσθέσεις στον εαυτό σου μόνο άγχος. Καλύτερα να πας από νωρίς στο αεροδρόμιο και να περάσεις από όλες τις διαδικασίες με την ησυχία σου, έτσι ώστε να έχεις χρόνο και για ψώνια.

-Σκέψου θετικά

Επικεντρώσου στο να απολαύσεις την πτήση σου και σκέψου θετικά πράγματα.

-Απόσπασε την προσοχή σου

Πιάσε κουβέντα με τους φίλους ή τους συνταξιδιώτες σου, άκουσε μουσική ή δες την ταινία που προβάλλεται, έτσι ώστε να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο και μακρυά από αρνητικές σκέψεις. Εάν νιώσεις νευρικότητα, σήκω λίγο από τη θέση σου και μην ξεχνάς ότι λίγο αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει.

-Κάνε ασκήσεις αναπνοής

Κλείσε τα μάτια σου και γέμισε τους πνεύμονές σου με αέρα. Έπειτα απελευθέρωσέ τον. Επανάλαβε το μέχρι να νιώσεις πιο χαλαρή.