Έχει πέσει η διάθεσή σου στα τάρταρα; Μην αγχώνεσαι! Υπάρχουν πολλά τρικ για να ανέβεις ψυχολογικά και να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια με φυσικό τρόπο.

  • Αιθέρια έλαια: Αν είσαι στη δουλειά ρίξε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου, μέντας ή ευκαλύπτου σε ένα χαρτομάντιλο και ακούμπησέ το δίπλα σου. Το ευεργετικό τους άρωμα θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα αυξήσει τα επίπεδα συγκέντρωσης.
  • Σιέστα: Πάρε έναν σύντομο υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ανακτήσεις την ενεργητικότητα και τη ζωντάνια σου. Οι ειδικοί συνιστούν μια 20λεπτη σιέστα νωρίς το απόγευμα καθώς θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς και ενισχύσεις τις αντοχές σου.
  • Γέλασε δυνατά: Το γέλιο είναι το νούμερο ένα φάρμακο κατά της κακής διάθεσης. Δεν έχεις λοιπόν παρά να καλέσεις σπίτι μερικούς φίλους και να δείς μια καλή κωμωδία στο DVD.
  • Βάλε τάξη στο μυαλό σου: Χώρισε τη ζωή σου σε διάφορους τομείς – υγεία και διατροφή, σχέσεις, κοινωνική ζωή, οικονομικά και καριέρα. Κάνε μια λίστα με όλα όσα σου αρέσουν και όλα όσα θα ήθελες να αλλάξεις σε κάθε τομέα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσεις λίγο στο μυαλό σου πού πρέπει να εστιάσεις.
  • Σκέψου θετικά : Οι θετικές σκέψεις προκαλούν και θετικά συναισθήματα. Κάτσε ήρεμη για μερικά λεπτά και προσπάθησε να φέρεις στο μυαλό σου πράγματα ή εικόνες που σε ευχαριστούν.
  • Κορίτσια στον ήλιο: Μια 20λεπτη βόλτα στον ήλιο κάθε μέρα αρκεί για να χαρίσει ενέργεια στον οργανισμό. Αν τις ώρες που ο ήλιος λάμπει είσαι στη δουλειά, τότε αρκέσου στο να πλησιάσεις το παράθυρο του γραφείου σου όσες περισσότερες φορές μπορείς για να απορροφήσεις ηλιακή ακτινοβολία.
  • Άκουσε μουσική: Η μουσική ενεργοποιεί τον ανθρώπινο εγκέφαλο και ενισχύει την πνευματική δραστηριότητα.
  • Μαγείρεψε: Είναι ο καλύτερος τρόπος να γεμίσεις το χρόνο σου ευχάριστα και εποικοδομητικά, διώχνοντας παράλληλα από το μυαλό σκέψεις που σε προβληματίζουν.
  • Desktop therapy : Όταν καμπουριάζεις δεν χρησιμοποιείς τη σπονδυλική στήλη για τη διατήρηση της στάσης σου, αλλά τους μυς και τις αρθρώσεις σου, πράγμα που είναι σαφώς πιο κουραστικό. Για να βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου κάνς την παρακάτω άσκηση όσο πιο συχνά μπορείς κατά τη διάρκεια της ημέρας: ένωσε τα χέρια σου σε στάση προσευχής με τους αντίχειρες να ακουμπούν το στέρνο, ίσιους τους ώμους και πάνω το πηγούνι. Στρέψε τον κορμό σου αριστερά, πήγαινε στην αρχική θέση και κάνε το ίδιο δεξιά. Επανάλαβέ το οκτώ φορές.