Κάθε χωρισμός είναι και ένας μικρός θάνατος! Μη σε παίρνει όμως από κάτω, υπάρχουν τρόποι να το αντιμετωπίσεις και να βγεις νικήτρια.

Όταν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του χωρισμού και τα συναισθήματα της γυναίκας προς τον άλλο έχουν κατασταλάξει η σχέση αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον χωρισμό σου είναι πολύ σημαντικός για την επίδραση του και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου.

Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως πρέπει να βιώσεις τον πόνο για όσο διάστημα χρειαστεί και να αφήσεις τα συναισθήματά σου να βγουν στην επιφάνεια. Η καταπίεση και απόκρυψη των συναισθημάτων μπορεί να σου προκαλέσει εσωτερικά τραύματα τα οποία υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθούν σε μετέπειτα στάδια της ζωής.

Το άτομο που χωρίζει ανάλογα με τον χαρακτήρα του περνάει διαδοχικά τα παραπάνω στάδια του πένθους (άρνηση, θυμός, κατάθλιψη, παζάρεμα, αποδοχή)

Προσοχή στα πισωγυρίσματα της διαδικασίας χωρισμού, πολλές φορές ξεχνάμε τις κακές στιγμές που είχαμε στην σχέση και παραμένουν στη μνήμη μας μόνο οι θετικές. Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος να αναζητούμε το σύντροφό μας μετατρέποντας το χωρισμό σε μια διαδικασία χωρίς τέλος. Δείτε την περίοδο χωρισμού σαν το μεταβατικό στάδιο για μια νέα ζωή η οποία θα ικανοποιεί περισσότερες ανάγκες και επιθυμίες σας. Τα φιλικά ραντεβού και οι συναντήσεις με διαφορές προφάσεις το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι η επιστροφή σε προηγούμενα στάδια του χωρισμού.