Χάρη στην σύγχρονη ψυχολογία και τους ειδικούς, μπορούμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι πραγματικά σημαίνει αγάπη και έρωτας.

Δυο καταστάσεις που δεν είναι πολύ εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Υπάρχουν ερωτικές εμμονές, οι ναρκισσιστικές συμπεριφορές, τις οποίες μπορεί να εκλαμβάνεις ως έρωτα και αγάπη, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Παρακάτω ακολουθούν 3 σημάδια στη συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δείχνουν πως είναι συναισθηματικά διαθέσιμος.

Υπάρχει σταθερότητα και ένα ασφαλές περιβάλλον από μεριάς του

Ένα από τα βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για εσένα, και έχει υγιή συναισθήματα προς τη μεριά σου, είναι το πόσο σταθερός και τακτικός είναι. Αντίθετα, αν για παράδειγμα σου στέλνει κατά διαστήματα, εμφανίζεται και εξαφανίζεται, είτε δεν είναι συνεπής παρά τα όσα δηλώνει ή το πως δικαιολογεί μια κατάσταση -τότε πιθανόν δεν είναι ακόμη έτοιμος ή δεν θέλει να δημιουργήσει σταθερούς και υγιείς δεσμούς. Ένας άνδρας που είναι πραγματικά ερωτευμένος μαζί σου, διατηρεί μία σταθερή επικοινωνία. Όσο δουλειά και να έχει, θα επικοινωνήσει μαζί σου είτε μέσω μηνυμάτων, είτε μέσω τηλεφώνου.

Προσπαθεί να σε κάνει να γελάς και να περνάς όμορφα

Το χιούμορ δεν είναι ένα ταλέντο που έχουν όλοι, όμως αυτός που ενδιαφέρεται ειλικρινά θα προσπαθήσει με κάθε τροπο να σε κάνει να περνάς όμορφα μαζί του, να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάτε, και φυσικά να γελάς. Μη ξεχνάς πως μέσα από καλές στιγμές έρχεται και η οικειότητα, όπως και η σύνδεση. Δυο στοιχεία απαραίτητα για να εξελιχθεί η σχέση και να συζητηθούν πιο δύσκολα θέματα.

Θέλει να μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα για σένα

Αυτό σημαίνει πως σε ακούει και σου δείχνει αφοσίωση και προσοχή όταν του μιλάς, πως είναι έτοιμος να επενδύσει σε σένα και κυρίως να σε γνωρίσει καλύτερα. Αντιθέτως αν βλέπεις πως τον απασχολεί να συζητήσει κυρίως για τον εαυτό του και τα επιτεύγματα του, τότε κάτι πάει λάθος.