Τα παράπονα δεν είναι ευχάριστα για τους γύρω μας, ούτε παραγωγικά για εμάς προσωπικά.  Μην ξεχνάτε ακόμα πως τα παράπονα οδηγούν σε περισσότερα παράπονα – οπότε ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε και να δείτε περισσότερη μαγεία να ρέει στη ζωή σας.

Ακολουθούν, λοιπόν, τρεις τρόποι για να σταματήσετε την γκρίνια από τη ζωή σας

Θυμηθείτε τις μαγικές στιγμές της ζωής σας

Μπορούν να είναι στιγμές μεγάλων ή μικρών επιτυχιών, αγάπης ή υπερηφάνειας. Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι η ημέρα του γάμου σας, η προαγωγή στη δουλειά ή η επίτευξη ενός στόχου. Κάθε φορά που νιώθετε την αμφιβολία μέσα σας, απλά να ξέρετε ότι είχατε μαγεία στο παρελθόν σας και μπορείτε να έχετε ξανά μαγεία στο παρόν και στο μέλλον σας. Εκτιμήστε το πού βρίσκεστε τώρα, ενώ ταυτόχρονα να είστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο.

Να είστε ευγνώμονες

Οι ειδικοί συνιστούν να ξεκινήσετε με τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες και να νιώσετε πραγματικά το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για αυτά. Για παράδειγμα, όταν είστε ευγνώμονες για την υγεία σας, φανταστείτε πώς θα ήταν η ζωή σας αν δεν είχατε την υγεία σας. Αυτό θα προκαλέσει την αύξηση του επιπέδου της εκτίμησης, με αποτέλεσμα μια υψηλότερη μορφή ευγνωμοσύνης.

Μπορούμε να επιλέξουμε να είμαστε ευγνώμονες για τα καθημερινά τετριμμένα, επειδή για πολλούς, τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα. Η ταπεινή υπενθύμιση μπορεί να έχει ισχυρά ανυψωτικά αποτελέσματα.

Οραματιστείτε το μέλλον σας

Ο οραματισμός είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο και η καλύτερη στιγμή για να οραματιστείτε -όταν αισθάνεστε καλά. Ο οραματισμός χωρίς να αισθάνεστε ευτυχισμένοι είναι χάσιμο χρόνου. Όταν, για παράδειγμα, συνδυάζετε τον οραματισμό κάνοντας παράλληλα έναν χαρούμενο χορό, αυτό προκαλεί την ταχύτερη εκδήλωση των οραμάτων σας. Στη συνέχεια, πηγαίνουμε στα ευτυχισμένα μέρη μας. Σκεφτείτε το σπίτι των ονείρων σας, έναν κήπο, μια οργανωμένη ντουλάπα και αφήστε το να νιώσει αληθινό. Πραγματοποιούμε τις ευλογίες μας πιστεύοντας στον εαυτό μας και τα παράπονα μοιάζουν με μακρινή ανάμνηση.