Τα παρακάτω τρικ ψυχολογίας και ανάλυσης συμπεριφορών, θα γίνουν χρήσιμα όπλα στα χέρια σου. Ο αλάνθαστος τρόπος για να γίνεις καλύτερη, είναι να ξέρεις να διαβάζεις τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεσαι.

1.Αποσπάστε την πληροφορία

Εάν έχετε έναν φίλο που δυσκολεύεται να σας ανοιχτεί ή και να σας δώσει απλές πληροφορίες, αυτό το τέχνασμα είναι ένας τέλειος τρόπος για να λάβετε αυτές τις πληροφορίες με πλήρη λεπτομέρεια.

Κάντε τους μια ερώτηση και αν απαντήσουν εν μέρει, απλώς κάντε ένα έντονο eye-contact και παραμείνετε σιωπηλοί για λίγα δευτερόλεπτα.

Η σιωπή σε συνδυασμό με την επαφή με τα μάτια θα τους κάνει να νιώσουν άβολα. Θα κάνουν οτιδήποτε για να ξεπεράσουν αυτήν την ένταση, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι σας δίνουν τις πληροφορίες για το θέμα.

Επομένως, παραμείνετε σιωπηλοί για λίγα δευτερόλεπτα και πιθανότατα θα συνεχίσουν να μιλούν.

2.Σας παρακολουθούν;

Έχετε ποτέ αυτό το συναίσθημα σαν τα μάτια κάποιου να σας βλέπουν και σας παρακολουθούν; Εάν θέλετε να μάθετε εάν σας παρακολουθούσαν χασμουρηθείτε. Αφού χασμουρηθείτε, γυρίστε και κοιτάξτε τους. Αν χασμουρηθούν και αυτοί,είναι σίγουρο ότι σας παρακολουθούσαν. Αυτό συμβαίνει επειδή το χασμουρητό είναι μεταδοτικό.

Δοκιμάστε το… παρακολουθήστε ένα βίντεο από κάποιον που χασμουριέται και δείτε αν κάνετε το ίδιο. Αυτό είναι ένα μεγάλο τέχνασμα για όποιον θέλει να μάθει αν κάποιος δείχνει ενδιαφέρον για αυτούς.

3. Το γέλιο ως απόδειξη 

Όταν μια ομάδα ανθρώπων αρχίζει να γελάει, κάθε άτομο θα κοιτάζει το άτομο με το οποίο αισθάνεται πιο κοντά. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε ποιος απολαμβάνει την παρέα σας περισσότερο στο γραφείο ή εντός της ομάδας φίλων σας.

4.Meeting

Αν σε ένα επαγγελματικό meeting γνωρίζεις ότι κάποιος θα σε επιπλήξει, κάθισε ακριβώς δίπλα του. Αυτό θα τον κάνει να αισθανθεί άβολα και να περιορίσει αισθητά τις «επιθέσεις» του προς το πρόσωπό σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!