Οι άνθρωποι ψάχνουν διαρκώς και διακαώς να βρουν τα κλειδιά της ευτυχισμένης σχέσης.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο«The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series», τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, έχουν λιγότερες αρνητικές στιγμές στη σχέση σε βάθος χρόνου και τελικά ο δεσμός τους δυνάμωνε.

Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια ηλικία 50 ετών και άνω, είχαν καλύτερους γάμους, εφόσον και οι δύο έπιναν μαζί ή και οι δύο απήχαν από το αλκοόλ. Αντίθετα, αν το ένα μέλος έμενε χωρίς να πιει σταγόνα αλκοόλ ενώ το άλλο έπινε πολύ, εκεί ο γάμος ήταν δυσάρεστος, ειδικά για τις συζύγους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ερευνητές πήραν στοιχεία από 4.864 παντρεμένα ζευγάρια, από τα οποία 2.767 ήταν παντρεμένα κατά μέσο όρο για 33 χρόνια ενώ το 1/3 ήταν παντρεμένο μια φορά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πουν πόσες φορές την εβδομάδα κατανάλωναν αλκοόλ, σε συνδυασμό με ερωτήσεις για το άλλο τους μισό που αφορά στο χαρακτήρα του (είναι επικριτικός, απαιτητικός ή εκνευριστικός);

Πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που πίνουν ένα ποτηράκι μαζί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν προβλήματα. Η υπεύθυνη της έρευνας τονίζει πως το 20% των ανδρών και το 6% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, είχαν σημαντικά προβλήματα διαχείρισης της κατανάλωσης αλκοόλ.

Το κλειδί ανάγνωσης αυτής της έρευνας είναι πως τα ζευγάρια με κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους, που ξέρουν πως να χαλαρώσουν μαζί, έστω και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, έχουν μια πιο ομαλή και ήρεμη συμβίωση!