Στις ημέρες μας οι ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Ο Morgan Johnstonbaugh, υποψήφιος διδάκτορας κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, αποφάσισε να διεξάγει μια μελέτη σε 1918 φοιτητές κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 και τους έθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες τους να στέλνουν γυμνές φωτογραφίες.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να περιγράψουν την τελευταία φορά που έστειλαν μια γυμνή ή ημι-γυμνή φωτογραφία τους ηλεκτρονικά σε άλλο πρόσωπο. Περίπου το 56% δήλωσαν ότι είχαν στείλει στο παρελθόν. Από εκείνους που ανέφεραν ότι έστειλαν μια φωτογραφία, το 73% ήταν γυναίκες.

Στη συνέχεια οι φοιτητές ρωτήθηκαν γιατί μοιράστηκαν αυτές τις φωτογραφίες. Οι επιστήμονες τους παρουσίασαν έναν κατάλογο 23 πιθανών λόγων και τους είπαν να απαντήσουν. Τα αποτέλεσμα έδειξαν πως οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες για να αισθάνονται δυνατές και ότι όλο αυτό ενίσχυσε την εμπιστοσύνη τους.

Τέλος οι επιστήμονες πιστεύουν πως η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους, ειδικά τους γονείς των νεαρών ενηλίκων, να συζητήσουν με τα παιδιά τους για το ποιες είναι οι συνέπειες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!