Είναι απολύτως φυσιολογικό το πρώτο ραντεβού να μην πάει ακριβώς, όπως το είχες φανταστεί. Και αυτό συμβαίνει επειδή η αμηχανία και το άγχος συνήθως κυριαρχούν σε καταστάσεις όπου έχουν να κάνουν με κάτι άγνωστο, με κάτι καινούριο που βρίσκεται εκτός του ελέγχου μας.

Για να μπορέσεις να ξεκλειδώσεις τον εαυτό σου και να νιώσεις όσο περισσότερο άνετα μπορείς στην πρώτη σας συνάντηση, ίσως εφαρμόσεις κάτι από τα παρακάτω.

Το οικείο περιβάλλον
Δεδομένου ότι θα συναντηθείς με κάποιον που δε γνωρίζεις καλά, μπαίνοντας σε μία εντελώς νέα κατάσταση, για να μειώσεις το άγχος σου, προτίμησε να βρεθείτε σε έναν οικείο για εσένα χώρο. Πρότεινε το εστιατόριο ή το καφέ ή όπου επιθυμείς να συναντηθείτε, ώστε να μην έχεις το άγχος του τι θα βάλεις, τι θα παραγγείλεις για να μπορείς να νιώσεις πιο πολύ ο εαυτός σου. 

Η προετοιμασία
Δεν είναι κακό να έχεις κάνει μία προεργασία της συζήτησής σας. Επειδή είναι πιθανό να αγχωθείς κατά τη διάρκεια της κουβέντας σας, τουλάχιστον να έχεις σκεφτεί από πριν τι θα ήθελες να τον ρωτήσεις, τα θέματα συζήτησης, αλλά και τις απαντήσεις που θα ήθελες εσύ να του δώσεις σε δικές του ερωτήσεις. 

Η ειλικρίνεια
Αν δεν μπορείς να κρύψεις το άγχος σου, δεν είναι λάθος το να πεις πώς νιώθεις. Δείξε τα συναισθήματά σου, ώστε να μη δώσεις άλλη εντύπωση και πού ξέρεις μπορεί και ο άλλος να αισθάνεται το ίδιο. 

Η τέλεια εικόνα
Στο πρώτο ραντεβού θέλεις να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου, συνεπώς είναι πιθανό να πάθεις ψύχωση με το πώς είσαι, πώς φαίνεσαι, τι φοράς, τι είπες. Απλά, ηρέμησε και προσπάθησε να απολαύσεις τη στιγμή που μοιράζεστε. Μη σε νοιάζει αν τα μαλλιά σου δεν βγήκαν όπως τα ήθελες, γιατί αν πράγματι ενδιαφέρεται, δεν θα προσέξει καν πως η μία πλευρά δεν ίσιωσε όπως η άλλη. 

Τα σημάδια
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ενδέχεται να προσπαθήσεις να βρεις κάποιο σημάδι που να μαρτυρά πως ο άλλος περνάει καλά. Μην απογοητευτείς αν νιώσεις πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, γιατί θυμήσου πως και εκείνος μπορεί να έχει το ίδιο άγχος. Μείνε θετική κι αν παρατηρήσεις πως θέλει να μάθει πράγματα για εσένα, σου εκμυστηρεύεται προσωπικές του εμπειρίες και χαμογελάει όταν σε κοιτάει, τότε τα πράγματα πάνε πολύ καλά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!