Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι γυναίκες που τους απαγορεύθηκε η άμβλωση ανέφεραν περισσότερα συμπτώματα άγχους και στρες, χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και χαμηλότερη ικανοποίηση από τη ζωή τους, σε σύγκριση με εκείνες που ήθελαν και προχώρησαν σε άμβλωση.

Οι γυναίκες που προχώρησαν σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είχαν επίσης στη συνέχεια, περισσότερα προβλήματα σωματικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων δύο που πέθαναν από επιπλοκές τοκετού.

Αντιμετώπισαν επίσης περισσότερες οικονομικές δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένων χρεών, πτωχεύσεων και εξώσεων, και μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν σε συνθήκες φτώχειας. Επιπλέον, μετά την άρνηση μιας άμβλωσης για εκείνες, ήταν πιο πιθανό να παραμείνουν με έναν βίαιο σύντροφο ή να μεγαλώσουν μόνες τους τα παιδιά.

Η απαγόρευση της διαδικασίας βλάπτει την ψυχική υγεία, σύμφωνα με ευρήματα της μελέτης. Οι γυναίκες στη μελέτη που ένιωθαν ότι θα τους περιφρονούσαν οι φίλοι, η οικογένεια και τα μέλη της κοινότητας εάν έκαναν έκτρωση, ήταν πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν ψυχολογική δυσφορία χρόνια αργότερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!