Η ενδοοικογενειακή βία, «κληροδοτείται» στις επόμενες γενιές, διότι τα παιδιά, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν, αναπτύσσουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα, τα οποία αναπαράγουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Αυτό, συμβαίνει και στον ήρωα του παρακάτω βίντεο. Όπως θα δείτε είναι πλέον ενήλικας που μιλά στην ψυχολόγο του για το πώς είναι η ζωή του τώρα. Μέσα από την κουβέντα όμως, στο βίντεο η ηλικία του εναλλάσσετε και μας φτάνει στην ηλικία από όπου όλα ξεκίνησαν. Μας φτάνει στο τότε που ο πατριό του τον χτύπαγε και προσπαθούσε να κρυφτεί για να μην τον βρει… Μας φτάνει στο τότε που στην ηλικία των 6 ετών έλεγε πώς «Φοβάται».

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν συχνά θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που συνήθως μένουν σιωπηλά και ενοχικά.

Τις περισσότερες φορές, η σωματική τιμωρία αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αντικοινωνικής συμπεριφοράς εκ μέρους του ίδιου του παιδιού, ενώ ερευνητικά αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η συχνή υιοθέτησή της συνδέεται με αρνητικά επακόλουθα όπως εμφάνιση ψυχολογικών διαταραχών, χαμηλή σχολική επίδοση, προβλήματα κοινωνικοποίησης κ.α, ενώ επισημαίνουν ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για χρήση σωματικής βίας στην ενήλικη ζωή.

Πηγή:onmed