Οι διακοπές είναι περίοδος ανασυγκρότησης, χαλάρωσης, ηρεμίας. Δείτε κάποιους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να απομονωθείς και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

1. Κάνε χαλαρωτικές ασκήσεις στη φύση. H yoga βοηθάει στη σωματική αλλά και στη νοητική χαλάρωση. Πάρε βαθιές ανάσες και εισέπνευσε όλο το καθαρό οξυγόνο. Δες το σχηματικά ότι εισπνέεις χαρά και ηρεμία, ενώ παράλληλα εκπνέεις ό,τι σε αγχώνει.

2. Άκουσε μουσική. Διάλεξε αγαπημένα τραγούδια και άκουσέ τα σε επανάληψη, θα αισθανθείς πολύ όμορφα. Το ίδιο θα συμβεί και με οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να σε εκτονώσει (π.χ. Διάβασε ένα βιβλίο, ζωγράφισε, γράψε στο ημερολόγιο κ.λπ.).

3. Πήγαινε μόνη σου βόλτα στην παραλία ή την εξοχή. Ένας… μοναχικός περίπατος θα σου δώσει την ευκαιρία να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να επεξεργαστείς καλύτερα αυτά που σε απασχολούν. Θα τα δεις με μεγαλύτερη ηρεμία και από άλλη οπτική.

4. Κλείσε το κινητό και τον υπολογιστή σου. Απομονώσου από αυτά που σε αγχώνουν. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να θέσει τα νέα του όρια στον επαγγελματικό αλλά και στον κοινωνικό περίγυρο.