Κάθε χωρισμός είναι δύσκολος και προκειμένου να ξεπεράσουμε έναν/μια πρώην σύντροφό μας ενδεχομένως να παίρνει αρκετό καιρό, γεγονός που ποικίλει ανάλογα με τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που κινούνται γύρω από το πόσο καιρό θα πρέπει να πάρει για να ξεπεράσουμε έναν πρώην, μερικοί λένε ότι χρειάζεται διπλασιασμό της διάρκειας της σχέσης για να ξεπεράσουν πραγματικά κάποιον, άλλοι πιστεύουν ότι συμβαίνει μόνο όταν συναντάς κάποιον άλλο. 

Παρόλο που δεν υπάρχει μία οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα – όλοι είμαστε διαφορετικοί και αντιμετωπίζουμε διαφορετικά το χωρισμό- μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όλοι περνούν κατά μέσο όρο 18 μήνες από τη ζωή μας ξεπερνώντας το χωρισμό.

Εάν περνάτε έναν χωρισμό, αν και είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χώρο, χρόνο και συμπόνια καθώς περνάτε τα σκαμπανεβάσματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό να παίρνετε αρκετούς μήνες για να ξεπεράσετε μια σχέση και είναι σημαντικό να επεξεργαστείτε τα συναισθήματα στην πορεία και να δεχτείτε τα υψηλά και χαμηλά επίπεδα.