Οι διακοπές τελείωσαν και σιγά σιγά επιστρέφουμε πίσω στη βάση και στην καθημερινότητά μας. Πόσο διαφορετικό και ελπιδοφόρο θα ήταν το φθινόπωρο αν αντί να λέγαμε «επιστροφή στα ίδια» ήταν το έναυσμα για νέα ξεκινήματα; Αν αντί για ρουτίνα αναζητούσαμε να βάλουμε στη ζωή μας κάτι νέο και διαφορετικό; 

Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι μία από τις τέσσερις ψυχολογικές ανάγκες που χρειάζεται να καλύπτουμε για να υπάρχει ισορροπία είναι η ανάγκη της αβεβαιότητας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι έχουμε ανάγκη το άγνωστο και την περιπέτεια, ότι μας αρέσει η έκπληξη και η αίσθηση να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα.

Ο Σεπτέμβρης είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καλύψετε την ανάγκη της αβεβαιότητας με νέα ξεκινήματα. Αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που πάντα θέλατε. Μπορεί να είναι από μια ξένη γλώσσα, ένα άθλημα ή και ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα. Ρωτήστε τον εαυτό σας ανοιχτά τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε. Τι είναι αυτό που έχετε αφήσει πίσω λέγοντας «τον άλλο μήνα», του χρόνου» κ.λπ.

Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η καθημερινότητά σας εάν ξέρατε ότι μέσα σε αυτή υπάρχουν πράγματα, συνήθειες και ασχολίες που σας κάνουν να αισθάνεστε πραγματικά όμορφα.

Εάν είστε γονείς και ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, φροντίστε να μην αφήσετε και φέτος τον εαυτό σας παραπονεμένο, αλλά να είστε γενναιόδωροι με τα «θέλω» σας. Η ρουτίνα είναι εύκολη, αλλά τις περισσότερες φορές καταλήγει βαρετή, έτσι λοιπόν με νέες δραστηριότητες μπορείτε να ανανεώσετε την καθημερινότητά σας και κατά συνέπεια τον ίδιο σας τον εαυτό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!