Η super star της ενόργανης γυμναστικής Simone Biles, γνωστοποίησε το καλοκαίρι στο πλαίσιο των Ολυμπιακών, τη μάχη που έδινε με τα ψυχολογικά της προβλήματα και ανακοίνωσε πως θα προτιμήσει να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία και να μην συμμετάσχει στους αγώνες.

Από τότε η πρωταθλήτρια  της γυμναστικής η οποία έχει αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες ψυχικής φύσεως, ανάμεσά τους και η σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας, παρακολουθεί ψυχολόγο και δουλεύει με τον εαυτό της τα όποια θέματα έχει.

Όπως η ίδια δήλωσε σχετικά: «Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον ψυχολόγο μου, το λατρεύω αυτό. Και είναι υπέροχο, οπότε ελπίζω πως όλο και περισσότεροι είναι ανοιχτοί στο να κάνουν ψυχοθεραπεία, γνωρίζοντας πως οι ειδικοί είναι με το μέρος μας και όχι εναντίον μας».

Tι είναι όμως αυτό που έκανε η Simone στο πλαίσιο της θεραπείας της το οποίο μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να διαχειριστείτε το άγχος σας;  H Biles ξεκίνησε λοιπόν να κρατά ημερολόγιο.

«Αγχώνομαι πολύ μερικές φορές, οπότε η ψυχολόγος μου μού λέει να γράφω στο «ημερολόγιο ανησυχίας» μου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη 1 – εγώ επέλεξα την ώρα – και χρησιμοποιώ, έπειτα, αυτήν την ώρα για να ανησυχήσω για όλα όσα γράφω. Και συνήθως μέχρι να πάει 12 ή 1, έχω ήδη ξεχάσει τις σκοτούρες, οπότε αυτό το εργαλείο με βοηθά πολύ», εξήγησε.

Επιμέλεια: Έλενα Φάκου

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!