Η ανάγκη για ευεξία και έναν καλύτερο τρόπο ζωής τη περασμένη χρονιά, μας έστρεψε αναπόφευκτα στην προσεκτικότερη φροντίδα του εαυτού μας. Οι άνθρωποι υιοθέτησαν μια πιο ολιστική προσέγγιση για τη συνολική τους ευημερία, λαμβάνοντας υπόψη αυτά που τους κάνουν χαρούμενους και υγιείς, και όχι απλώς τον γρηγορότερο τρόπο να δημιουργήσουν κοιλιακούς.

Και αυτή η προσέγγιση είναι αυτή που αξίζει να μεταφέρουμε στη νέα χρόνια – με νέες συνήθειες, πιο φιλικές προς το σώμα μας, υπομονή, ηρεμία και διάθεση για αλλαγή.

Ποιες είναι αυτές:

Υγιεινή

Ποιος θα το φανταζόταν ότι τα αντισηπτικά και απολυμαντικά χεριών, θα ήταν τα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως; Αρχίσαμε να πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια και το αντισηπτικό να είναι το νούμερο ένα πράγμα που φροντίζαμε να μην ξεχάσουμε, φεύγοντας από το σπίτι. Τα χρησιμοποιούμε σε μέσα μεταφοράς, στη δουλειά, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα καταστήματα, ακόμα και όταν μας δίνουν τα ρέστα μας από το super market.

 
Εφαρμογές ευεξίας

Καθώς όλα αυτά που κάναμε για τον εαυτό μας “απαγορεύτηκαν”, οι δημιουργοί εφαρμογών κατάφεραν να μας τα φέρουν σπίτι. Εφαρμογές που έχουν στόχο την ευεξία μας, από συμβουλές για καλύτερο ύπνο, διαλογισμό μέχρι και διατροφολογικές. Επίσης εμφανίστηκαν και κάποιες με online touring από εκθέσεις τέχνης, μέχρι και αξιοθέατα μιας πρωτεύουσας. Μια από τις καλύτερες η App Gallery.

 
Άθληση

Μπορεί τα γυμναστήρια να έκλεισαν αλλά πολλά από αυτά φρόντισαν τους πελάτες τους και τους πρόσφεραν προγράμματα και “πακέτα” για online ασκησιολόγιο από τους ειδικούς. Το ίδιο επιχείρημα ακολούθησαν και πολλές σχολές χορού. Επιπλέον, υπάρχουν και χιλιάδες εφαρμογές για γυμναστική στο σπίτι. Kάποιες από αυτές: Dance and Workout, Yoga Lover, my Workout Fitnees κ.α.

 
Ψηφιακή αποτοξίνωση

Η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέκτησαν από τους μεγαλύτερους ρόλους στη ζωή μας, τη χρονιά που διανύσαμε. Καθώς έπρεπε να υποβληθούμε σε υποχρεωτική καραντίνα, η φυσική επαφή με τους κοντινούς μας ήταν πολλές φορές αδύνατη. Ως αποτέλεσμα περνάμε όλο και περισσότερες ώρες στο Διαδίκτυο, με τον εθισμό μας να μεγαλώνει. Χιλιάδες νέοι αναρωτιούνται πως θα απεξαρτητοποιηθούν “ψηφιακά” για να γυρίσουν στις παλιές και παραδοσιακές κοινωνικές τους σχέσεις.

 
Ευεξία στο σπίτι

Η ανάγκη μας για περισσότερη καθαριότητα στο χώρο μου μένουμε μεγάλωσε, καθώς περνάμε πλέον σε αυτό πολύ περισσότερες ώρες. Καθαρίζουμε και απολυμάνουμε πολύ συχνότερα και με περισσότερη προσοχή τις επιφάνειες του σπιτιού.