Οι συνήθειες μας δείχνουν στους γύρω μας ποιοι είμαστε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσουμε κάποιες συνήθειες οι οποίες θεωρούνται.

1. Σταμάτα να λες “ναι” όταν αυτό που θες είναι να πεις είναι “όχι”. Την ώρα που τρέχεις τα δικά σου project, αναλαμβάνεις να κάνεις μια χάρη στην κολλητή σου ή να βοηθήσεις τη συνάδελφό σου σε μια δική της υποχρέωση. Αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη είναι στον ελεύθερο χρόνο σου να χαλαρώσεις στο σπίτι σου και όχι να αγχωθείς για κάτι που δεν ήταν δική σου ευθύνη εξ αρχής. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να λέει όχι χωρίς να νιώθεις ενοχή.

2. Μην κάνεις αναδρομή στο παρελθόν και αφήνεις το παρόν να γίνεται background. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη οπότε το να το παίζεις στο repeat στο κεφάλι σου δεν ωφελεί. Ο μόνος τρόπος να το διορθώσεις είναι να προχωρήσεις και να προσπαθήσεις να μην ξανακάνεις τα ίδια λάθη και στο μέλλον.

3. Μην κοιτάς συνεχώς το κινητό σου όταν είσαι με παρέα. Είναι δύσκολο στην εποχή μας να καταφέρεις να είσαι offline αλλά τουλάχιστον όταν είσαι με γονείς, φίλους ή τη σχέση σου μην αποσπάς την προσοχή σου. Βάλε σε σίγαση τις ενημερώσεις και απάντησε σε όλα όταν θα είσαι μόνη σου.

4. Μην κάνεις skip τα γεύματα σου και μην ξεχνάς να πίνεις νερό. Οι υποχρεώσεις σου πάντα θα είναι μια καλή δικαιολογία για να αφήνεις πίσω την ώρα του φαγητού αλλά χωρίς την απαραίτητη ενέργεια δεν θα μπορείς στο τέλος να αντεπεξέλθεις. Και φυσικά, το να πίνεις καφέ δεν είναι αρκετό για την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Για να δείχνεις όμορφη πρέπει να είσαι και υγιής.

5. Σταμάτα να νιώθεις ένοχη που δεν έφτασες εκεί που είχες φανταστεί ότι θα φτάσεις. Όλοι έχουμε όνειρα. Κάποια δεν γίνονται πραγματικότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το άξιζες και για αυτό δεν τα πέτυχες. Εξάλλου θα βάλεις νέους στόχους γιατί έτσι κι αλλιώς όσο μεγαλώνεις αλλάζεις. Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σε κρατήσει πίσω στη ζωή σου είσαι εσύ.

6. Μην ξεχνάς να μιλάς με τους δικούς σου. Πάρε τηλέφωνο την αδερφή σου, τον ανιψιό σου ή τη γιαγιά σου, που έχεις τόσες μέρες να τους μιλήσεις. Τα χρόνια περνούν και δεν θέλεις να αφήσεις τις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας να σε αποξενώσουν. Η οικογένειά σου είναι η βάση που πάντα χρειάζεσαι να επιστρέφεις και το καλύτερο mood boost που μπορείς να έχεις. Ακόμα κι όταν από την άλλη μεριά του τηλεφώνου υπάρχει μια μικρή γκρίνια.

7. Σταμάτα να παίρνεις αποφάσεις θέλοντας να τους ευχαριστήσεις όλους. Βάζεις προτεραιότητα όλους τους άλλους και τελευταίο τον εαυτό σου κι αυτό σίγουρα είναι λάθος ιεράρχηση. Αυτό που εσένα κάνει χαρούμενη θα πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή και όχι τι θα κάνει τη μαμά σου, τη φίλη σου ή το αγόρι σου χαρούμενους.

8. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους στα social media. Τα επιτυχημένα προφίλ τους μπορεί να είναι απλά καλό marketing και εννοείται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά σε αυτό που θέλουν να “πουλήσουν” σαν πραγματικότητα. Εξάλλου οι δικές σου ανάγκες δεν είναι ίδιες με αυτές των άλλων και μπορεί να μην βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, αλλά τουλάχιστον έχεις δίπλα σου αυτούς που αγαπάς.

9. Βγάλε από τη ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους. Δεν χρειάζεται παραπάνω επεξήγηση. Όσοι είναι εκεί απλά για να σου ρουφούν την ενέργεια και σε βυθίζουν συνεχώς σε ένα mood μιζέριας δεν σου αξίζουν. Σε περίπτωση που δεν μπορείς να τους βγάλεις εντελώς, άφησέ τους έξω από το στενό σου κύκλο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!