Η επιστήμη εξελίσσεται διαρκώς και αποκαλύπτει πως κάποια πράγματα που θεωρούσαμε απλώς φυσιολογικά, μπορεί να είναι επιζήμια για την υγεία μας. Και μπορεί να μην είναι εύκολο να αλλάξεις συνήθειες, όμως αξίζει να προσπαθήσεις, προκειμένου να ξεκινάς την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο!

Ποιες είναι λοιπόν οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε:

Αφήνεις τη μέρα χωρίς προγραμματισμό

Παρόλο που χρειάζεται μες τη μέρα να υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης και απραξίας, είναι καλό να υπάρχουν και στόχοι. Ειδικά τώρα που οι περισσότερες αν όχι όλες οι ώρες σε βρίσκουν στο σπίτι, ξεκίνα τη μέρα σου με έναν μικρό, βασικό προγραμματισμό και παρατήρησε πως επηρεάζει τη διάθεσή σου.

Πιάνεις το κινητό μόλις ξυπνήσεις

Είναι πλέον γνωστό  πόσο κακό σου κάνει να ξυπνάς και να βλέπεις κατευθείαν την οθόνη ενός κινητού. Αν και είναι σημαντικό να ενημερωθείς, να δεις τα νεότερα και να απαντήσεις σε email δουλειάς, προσπάθησε να το αποφύγεις. Ακόμα και αν είναι για 5 λεπτά, δώσε στον εαυτό σου αυτό το χρόνο να ξυπνήσει οργανικά και να χαλαρώσει λίγο πριν ξεκινήσεις τη μέρα.

Πατάς snooze

Ενώ το χουζούρεμα και τα μερικά λεπτά ακόμα ύπνου φαντάζουν ονειρικά, δε βοηθάς τον εαυτό σου να προσαρμοστεί στην αλλαγή από τον ύπνο πατώντας snooze. Είναι λογικό να θέλεις να μείνεις παραπάνω στο κρεβάτι, ειδικά αν δε προβλέπεται να κάνεις κάτι επιθυμητό μέσα στη μέρα. Με το να κοιμάσαι πάλι, δυσκολεύεις τη διαδικασία του ξυπνήματος από την αρχή.

Βλέπεις ειδήσεις

Είναι λογικό να θέλεις να ενημερώνεσαι για τα νεότερα γεγονότα στην αρχή της μέρας σου. Όμως, τα αρνητικά νέα επηρεάζουν κατά πολύ τη διάθεσή σου και ίσως επηρεάσουν το πως θα συνεχίσει η μέρα σου. Όταν ξεκινάς τη μέρα σου, επέλεξε να εστιάσεις στα θετικά τα οποία υπάρχουν γύρω σου.

Επέλεξε τη διάθεση που θέλεις να έχει η μέρα σου και προσπάθησε να πάρεις αποφάσεις που θα υποστηρίξουν αυτή τη διάθεση. Οι ειδήσεις και η ενημέρωση μπορούν να πάρουν μέρος και αργότερα.

Πίνεις καφέ αντί για νερό

Ένα ποτήρι νερό στην αρχή της ημέρας έχει οφέλη όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τη διάθεση. Με το να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου, βοηθάς τον εαυτό σου να ξυπνήσει πιο ομαλά και με περισσότερη ενέργεια. Ακόμα και αν ο καφές είναι μια σημαντική απόλαυση της ημέρας, επέλεξε να ξεκινήσεις με ένα ποτήρι νερό πριν περάσεις στο καφέ.

Δεν έχεις μια ασχολία για προσωπική ανάπτυξη

Η μέρα μπορεί εύκολα να γεμίσει με δουλειές και υποχρεώσεις που δε σε ικανοποιούν και δε σε ευχαριστούν. Είναι ευεργετικό να έχεις μια ασχολία ή ένα χόμπι το οποίο είναι αποκλειστικά για σένα και τη βελτίωση της διάθεσής σου. Ξεκίνα με λίγο διαλογισμό, γυμναστική ή περνώντας χρόνο διαβάζοντας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!