Οι γρήγοροι ρυθμοί στη ζωή μας και τα πολλά πράγματα που έχουμε να κάνουμε καθημερινά, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα, πολύ συχνά δημιουργούν άγχος και στρες.

Και ενώ η αντιμετώπιση των σοβαρών καταστάσεων άγχους συνήθως επιτυγχάνεται με τη φαρμακευτική αγωγή και την ψυχοθεραπεία, οι ειδικοί τονίζουν ότι ακόμα και οι μικρές αλλαγές στη διατροφή μας, μπορούν να παίξουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην καταπολέμησή του.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και η συστηματική γυμναστική βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας δίνουν πολύτιμη ενέργεια.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για να καταπολεμήσετε το άγχος:

Μαύρη σοκολάτα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μαύρης σοκολάτας, οι οποίες προέρχονται από το κακάο, συμβάλλουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το άγχος.

Σολωμός

Είναι πλούσιος σε θρεπτικά Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος εν γένει. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, τα Ω3 λιπαρά αποδεδειγμένα βελτιώνουν τη διάθεση και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Γαλοπούλα

Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει στη γαλοπούλα, έχει ισχυρή χαλαρωτική δράση κι έτσι μπορεί να μειώσει το αίσθημα του άγχους. Η τρυπτοφάνη προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της καλής διάθεσης.

Μπρόκολο

Περιέχει μία σημαντική ποσότητα μαγνησίου, ενός μετάλλου με ισχυρή χαλαρωτική δράση.

Αμύγδαλα

Περιέχουν ψευδάργυρο, σίδηρο και καλά λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή διάθεση. Γενικά με τα αμύγδαλα ισχύει ο, τι και με το μπρόκολο.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Περιέχουν μαγνήσιο και  τρυπτοφάνη, τα οποία ο οργανισμός αξιοποιεί για να εκκρίνει σεροτονίνη, τη λεγόμενη και ορμόνη της ευτυχίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!