Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί έστω μια φορά σε αυτή τη θέση – εκείνες οι απαίσιες μέρες που ακολουθούν της απώλειας μια σχέσης. Το μόνο που θέλουμε είναι να χωθούμε στα σκεπάσματα και να μείνουμε ακίνητοι εκεί για μέρες.

Άλλωστε, οι χωρισμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι ασχέτως του αν είναι δική μας επιλογή ή όχι.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά μαγική συνταγή για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, οπότε πρέπει να βιώσεις την γνωστή διαδικασία και να αφήσεις τον καιρό που περνά να σε βοηθήσει.

Επιπλέον, αποφεύγοντας ορισμένα πράγματα μπορείς να στηρίξεις τον εαυτό σου και να τον κάνεις να προχωράει ευκολότερα.

Είτε αποφάσισες εσύ να χωρίσεις, είτε το αποφασίσατε από κοινού με τον πρώην ταίρι σου, θα χρειαστεί να δοκιμάσεις διάφορους τρόπους για να μπορέσεις να διαχειριστείς το γεγονός ενώ υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να αποφυγείς.

Σύμφωνα με την Elle Huerta, CEO και ιδρύτρια της εφαρμογής για χωρισμένους, Mend, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις μετά από τη διάλυση της σχέσης σου, είναι το να κάνεις αρνητική κουβέντα με τον εαυτό σου.

Με αυτό συμφωνεί και η ψυχολόγος Grant Brenner, η οποία δηλώνει ότι ένα από τα κυριότερα πράγματα μετά από κάθε χωρισμό είναι φροντίδα του εαυτού μας.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις αφού χωρίσεις είναι να παραμελήσεις τον εαυτό σου. Φέρνοντας σε στο επίκεντρο της προσοχής σου, σημαίνει ότι σε αγαπάς και ακούς τις ανάγκες σου σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύεις. Μέσα στα πλαίσια της αυτοφροντίδας είναι και η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο καλός ύπνος.

Επιπλέον, στην αυτοφροντίδα περιλαμβάνονται και τα κοντινά σου άτομα, που σε βοηθούν να ξεπεράσεις δυσκολίες, ενώ αν δεν έχεις κάποιο  πρόσωπο στο οικείο σου περιβάλλον, που να μπορείς να ανοιχτείς και να μιλήσεις για τα όσα βιώνεις, τότε ψάξε για ανθρώπους που μπορούν να κατανοήσουν την ανάγκη σου αυτή.
Προσπάθησε να μη μένεις μόνη σου για πολύ και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όσα τον στεναχωρούν, όπως προτείνουν οι ειδικοί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!