Όλοι έχουμε γνωρίσει κάποια στιγμή τον «κο Λάθος.».. Τον άντρα που είναι αδέσμευτος ο οποίος πάσχει από μία παράξενη ασθένεια… τον φόβο της δέσμευσης.

Αν σου κλήρωσε το λόττο έναν τέτοιο τύπο που είναι και δεν είναι μαζί σου, πάντα στην αρχή με μαθηματική ακρίβεια ελπίζεις και πασχίζεις να είσαι εσύ η εξαίρεση και να συμβεί το θαύμα. Μόνο που δεν είσαι αγάπη μου «παστίλια για τον φόβο του άλλου».

Φυσικά και δεν αντιλαμβάνεσαι πως το αγόρι δεν θα αλλάξει, ούτε ότι είναι «ασθενή», μέχρι τη στιγμή που κάνει εσένα ψυχασθενή με τη συμπεριφορά του.

Και επειδή ξέρουμε όλες σε τι αναφέρομαι, έφτιαξα τον δωδεκάλογο του αδέσμευτου τύπου, ένα μίνι εγχερίδιο που διακρίνεται μεν από κάποιο φασισμό, αλλά ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος.

1. Δεν είχε ποτέ του μακρόχρονια σχέση ή για να το κάνω πιο συγκεκριμένο μια σχέση στην οποία να αναφερθεί και να σου δώσει να καταλάβεις ότι συναισθηματικά και σωματικά ήταν δοσμένος εκεί.

2. Δεν αναφέρει ποτέ το μέλλον

3. Αποφεύγει το θέμα της σχέσης σας

4. Δεν αναφέρει ποτέ την οικογένεια του. Οι άνθρωποι που θέλουν να δεσμευτούν συνήθως αναφέρουν την οικογένεια τους γιατί είναι μάλλον αναπόφευκτο το ότι θα τους συναντήσεις κάποια στιγμή.

5. Δεν σε ρωτάει ποτέ για την προσωπική σου ζωή.

6. Κρατάει κρυφές τις προσωπικές του πληροφορίες. Ξέρεις το αγαπημένο του χρώμα; Πως ήταν σαν παιδί;

7. Πάντα βρίσκει δικαιολογία όταν κάνεις κάποια σχέδια για τους δυο σας.

8. Δεν του αρέσουν οι ετικέτες. Αν κάποιος είναι χαρούμενος μαζί σου και θέλει να είστε μαζί για πολύ καιρό, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να σε αποκαλέσει «το κορίτσι του», ή η «κοπέλα του».

9. Φρικάρει στην ιδέα ότι θα αφήσεις την οδοντόβουρτσα σου σπίτι του ή οποιοδήποτε άλλο προσωπικό σου αντικείμενο.

10. Δεν αναφέρεται ποτέ σε εσάς τους δύο ως «εμείς»

11. Το πρόγραμμα του είναι πάντα γεμάτο… Με άλλα λόγια, δεν έχει χρόνο για εσένα.

12. Δεν σε συστήνει σε άτομα που γνωρίζει.

Αν θέλεις τη γνώμη μου, ο φόβος της δέσμευσης δεν είναι καν φόβος. Είναι η ψευδαίσθηση ότι εκεί έξω κάτι καλύτερο υπάρχει και αν επενδύσει εδώ δεν θα είναι σε εγρήγορση για να το αντιληφθεί. Και όπως μου αρέσει να λέω, αν η καρδιά σου χτυπήσει ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο σωστό σημείο. Αρκεί να κάνεις πέρα τον θόρυβο και να ακούσεις.

Πηγή:keepup.gr