Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ σε συνεργασία με το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, αρκεί ένα χαμόγελο για να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι.

Συγκεκριμένα, η μελέτη αξιολόγησε εάν οι υποκειμενικές εμπειρίες συναισθημάτων των ανθρώπων θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις εκφράσεις του προσώπου τους. 

Συλλέγοντας δεδομένα από 3878 συμμετέχοντες σε 19 χώρες, η μελέτη βρήκε μια αξιοσημείωτη αύξηση στην ευτυχία σε άτομα που μιμούνταν χαμογελαστές φωτογραφίες ή «τραβούσαν» το στόμα τους προς τα αυτιά τους.

Στα πλαίσια της μελέτης εξετάστηκαν τρεις πολύ γνωστές τεχνικές:

1) Μίμηση των εκφράσεων του προσώπου των ηθοποιών που φαίνονται σε φωτογραφίες.

2) Η «μετακίνηση» του στόματος προς τα μάγουλα και τα αυτιά, χρησιμοποιώντας μόνο τους μύες του προσώπου τους.

3) Αξιοποιώντας την τεχνική «pen-in-mouth» που κινεί τους μύες του προσώπου σε ένα προσομοιωμένο σχήμα χαμόγελου.

 «Ενώ η τελευταία τεχνική δεν φάνηκε να πετυχαίνει το ίδιο αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι κάποια από τις μεθόδους έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα ή ότι η μία αποκλείει την άλλη.
Παρόλα αυτά, τα στοιχεία είναι ισχυρά και μέσα από την έρευνά μας γνωρίζουμε ότι το να χαμογελάμε ακόμα και όταν δεν έχουμε διάθεση να χαμογελάσουμε, μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε άμεσα την διάθεσή μας», τονίζουν οι ερευνητές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!