Πολλές φορές μπορεί να δεχτείς κριτική για κάποια κίνηση σου, για ένα κομμάτι που φοράς ή ακόμη και για την συμπεριφορά σου. Το πώς θα διαχειριστείς αυτό το σχόλιο έχει να κάνει με το πως κρίνει εσύ τον εαυτό σου.

Αν είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου τότε σίγουρα θα συμφωνήσεις με το αρνητικό σχόλιο και θα κριτικάρεις ακόμη χειρότερα τον εαυτό σου. Αν όμως κρίνεις θετικά τον εαυτό σου τότε θα λάβεις το σχόλιο θα το φιλτράρεις και θα προχωρήσεις αφομοιώνοντας το σωστά.

Πώς όμως μπορείς να διαχειριστείς την αρνητική κριτική;

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείς ότι αυτός που σε σχολιάζει ίσως έχει τις δικές του ανασφάλειες

Πολλές φορές η αρνητική κριτική και τα σκληρά λόγια έρχονται από ανθρώπους που έχουν ανασφάλειες για την δική τους ζωή και τα ταλέντα του. Η ζήλια είναι ένα άσχημο συναίσθημα που οδηγεί τους ανθρώπους να λένε κακά σχόλια στους άλλους για να μειώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Δεν σε γνωρίζουν

Είναι εύκολο κάποιος να είναι επικριτικός απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει γιατί το μυαλό του τείνει να βλέπει αρνητικά χαρακτηριστικά. Να θυμάσαι πάντα πως αν αυτά τα σχόλια δεν έρχονται από κοντινά σας πρόσωπα τότε πολύ απλά γίνεται γιατί δεν σε γνωρίζει. Εσύ όμως μην αλλάξεις και να συνεχίσεις να πιστεύεις το καλύτερο για τους άλλους, ακόμα και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζεις γιατί μπορεί να περνάνε μια δύσκολη κατάσταση.

Να ξέρεις ποιος είσαι και να έχεις αυτοπεποίθηση

Όταν είσαι σίγουρη για το ποια είσαι και έχεις αυτοπεποίθηση τότε πολύ δύσκολα θα σε επηρεάσει μια αρνητική κριτική. Εσύ καλό είναι να προσπαθείς, να είσαι πιο ταπεινή με τις ικανότητές σου και να μπορείς να δέχεσαι και την αποτυχία ως μάθημα όμως κάθε φορά.

Όταν έχεις ένα θετικό point of view για την ζωή σημαίνει πως ότι και να γίνεται γύρω σου δεν θα σε επηρεάζει γιατί εσύ μέσα σου θα ξέρεις πως αυτό που άκουσες δεν ισχύει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!