Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε παραγωγικοί. Υπάρχουν τρόποι για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Για να είστε πιο παραγωγικοί στη δουλειά σας πρέπει να οργανώνετε σωστά το χρόνο σας.

Τι να κάνετε:

Κάνε πρώτα το πιο δύσκολο

Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να αρχίσεις με τα μικρότερα projects, αλλά τελικά αφήνοντας τη δυσκολότερη δουλειά για το τέλος, αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνεις πίσω λόγω κούρασης, λέει ο Stever Robbins, career coach.

Η κατάλληλη στιγμή

Σύμφωνα με μία έρευνα της Gloria Mark στο University of California, θα ασχοληθείς με τα πιο σημαντικά και δύσκολα projects από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2-3 το μεσημέρι. Η ώρα μετά το μεσημεριανό είναι «dead zone», αφού θα έχεις φάει και θα νυστάζεις.

Η σωστή στάση σώματος

Σύμφωνα με μία έρευνα του Health Psychology, η σωστή στάση του σώματος θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα για τον εαυτό σου και να διώξεις τα αρνητικά συναισθήματα.

Θέσε χρόνο

Αν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς και συνέχεια κάτι σού αποσπά την προσοχή, βάλε ένα χρονόμετρο για 25 λεπτά και δούλεψε απόλυτα αφοσιωμένη μέχρι να χτυπήσει.

Δούλεψε για 52 λεπτά και κάνε διάλειμμα για 17 λεπτά

Σύμφωνα με τους δημιουργούς ενός software προγράμματος που ονομάζεται DeskTime, οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι δουλεύουν σκληρά για 52 λεπτά και έπειτα κάνουν διάλειμμα για 17 λεπτά. Ακόμα καλύτερα, κατά τη διάρκεια των 17 λεπτών απομακρύνονται από τον υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουν να είναι ακόμα πιο παραγωγικοί (και το μυαλό και τα μάτια τους τούς ευχαριστούν γιαυτό).

Μύρισε λεμόνι

Σύμφωνα με μία έρευνα από μία ιαπωνική εταιρεία αρωμάτων με το όνομα Takasago, οι άνθρωποι που εργάζονταν μπροστά από υπολογιστές έκαναν 54% λιγότερα τυπογραφικά λάθη, όταν ο αέρας είχε ψεκαστεί με άρωμα  λεμονιού. Ακόμα και ένα φλυτζάνι τσάι με άρωμα λεμόνι θα «δουλέψει» υπέρ σου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!