Η ζήλια στις σχέσεις είναι κάτι πολύ συνηθισμένο, και έως ένα βαθμό, μπορεί να θεωρηθεί ανεκτή.

Αυτό το συναίσθημα το νιώθουν οι περισσότεροι σε κάποια φάση της ζωής τους, και δε δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να ερμηνευτεί ως σημάδι έρωτα, ένδειξη ενδιαφέροντος και να λειτουργήσει θετικά μέσα στη σχέση.

Όταν, όμως, ξεφεύγει, μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο ζευγάρι και να το οδηγήσει μέχρι και στο χωρισμό.

Προσπάθησε να βρεις από πού πηγάζει η ζήλια

Είναι πολύ σημαντικό να δεις για ποιο λόγο νιώθεις τόση ανασφάλεια. Κάνε μία αναδρομή και σκέψου εάν ήσουν έτσι και με τις προηγούμενες σχέσεις σου. Αν ναι, θυμήσου κατά πόσο τις επηρέασε τότε η ζήλια, τι συνέπειες είχε και πώς το αντιμετωπίσατε. Ίσως να συνέβη κάτι στα παιδικά σου χρόνια, και γι’ αυτό το λόγο αναζητάς συνεχώς την επιβεβαίωση από το έτερόν σου ήμισυ.

Δες πώς θα το διαχειριστείς

Όταν νιώσεις ότι σε κυριεύει η ζήλια, καλό είναι να το καταπολεμήσεις, κάνοντας όμορφες και ευχάριστες σκέψεις. Προσπάθησε να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα λογικά. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή που πρέπει να αναλογιστείς πόσο πολύ σε αγαπά και σε νοιάζεται ο σύντροφός σου και τότε θα καταλάβεις ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να ανησυχείς και να κάνεις σκηνές ζηλοτυπίας.

Συζήτησέ το με το σύντροφό σου

Προσπάθησε να μοιραστείς το πρόβλημα με το άλλο σου μισό. Πες του πώς νιώθεις και βρείτε τρόπους που θα σε κάνουν να νιώσεις ασφαλής. Συζητήστε το και θέστε μαζί τα όρια σχετικά με το ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι. Μόλις εντοπίσεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τα όρια, θα μπορέσεις να αποφύγεις τα αισθήματα ζήλιας πιο εύκολα. Εξάλλου, όσο η επικοινωνία μεταξύ σας αποκαθίσταται, τόσο το συναίσθημα της ζήλιας και της κτητικότητας «εξατμίζεται».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!