Το στρες στην δουλειά δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. Ειδικά όταν αυτό ξεπεράσει τα όρια, προκαλεί ένα σωρό προβλήματα στην παραγωγικότητά μας, την ψυχολογική – ακόμα και την σωματική – υγεία μας.

Οι ειδικοί προτείνουν ορισμένες τεχνικές που όντως μπορεί να βοηθήσουν:

Προτεραιότητα στην οργάνωση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε το στρες είναι να οργανωθείτε όσο καλύτερα γίνεται. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζετε ανα πάσα στιγμή όλα όσα καλείστε να φέρετε εις πέρας.

Ευεξία στο χώρο εργασίας

Φέρτε το γραφείο στα μετρα σας, κάντε το έτσι ώστε να νιώθετε οικεία μέσα σε αυτό. Για παράδειγμα, βάλτε ένα αρωματικό κερί στον χώρο, προσθέστε κάποια διακοσμητικά στοιχεία που σας φτιάχνουν τη διάθεση και πάνω απ’ όλα φροντίστε να εισέρχεται φυσικό φως μέσα στο χώρο.

Δημιουργήστε μια καλή σχέση με τους συναδέλφους

Το να κάνεις φίλους στην εργασία δεν είναι πάντα εύκολο. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη κοινωνιολογίας υποδηλώνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν έως και 200 ​​ώρες μαζί προτού θεωρηθούν «στενοί φίλοι». Οι ώρες που ξοδεύονται στην εργασία μπορούν να βοηθήσουν στην οικοδόμηση μιας φιλίας, αλλά ο αφιερωμένος ποιοτικός χρόνος που αφιερώνεται στην ομαδική δημιουργία, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία σύνδεσης.

Σωματική άσκηση (ή γυμναστείτε περισσότερο)

Οποιαδήποτε σωματική άσκηση βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. Είναι κάτι σαν διαλογισμός εν κινήσει και βελτιώνει αμέσως τη διάθεσή σας. Πρόκειται για ένα τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης που πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινή σας ρουτίνα σε οποιαδήποτε μορφή, είτε πρόκειται για μια βόλτα, είτε για τρέξιμο, πιλάτες, γιόγκα, χορό κ.λπ.

Πάρτε λίγο χρόνο μακριά

Η ψυχιατρική παιδιών και ενηλίκων, εστιάζει πολύ στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους. Προγραμματίστε διακοπές και πάρτε λίγο χρόνο μακριά από το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Κάντε ό, τι θεωρείτε ότι θα σας ηρεμήσει ψυχικά και σωματικά.

Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ανακουφίσει από το στρες. Η εκμάθηση του και η πρακτική του μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει την εμπειρία του άγχους στη ζωή.

Φάτε υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα

Η διατροφή σας πρέπει να περιέχει πολλά και πολλά λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς. Ολόκληροι σπόροι και άπαχες πρωτεΐνες παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Φρούτα όπως οι μπανάνες είναι διάσημα για τις αντικαταθλιπτικές τους ιδιότητες, οπότε καλό είναι να καταναλώνονται συχνά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!