Η απόρριψη πονά. Μερικές φορές προκαλεί τόσο ασχημα συναισθήματα που πληγώνουν τον εγωισμό μας και δεν επουλωνόμαστε ποτέ από αυτά. Αλλά αυτό που είναι ανάγκη να θυμάστε είναι ότι η απόρριψη είναι μέρος της ζωής, συμβαίνει σε όλους. Δεν είναι δυνατό όσο και αν προσπαθήσετε να αρέσετε σε όλους ή όλοι να είναι ευχαριστημένοι από εσάς.

Η απόρριψη, είτε πρόκειται για ερωτική, είτε για φιλική, είτε για επαγγελματική, μπορεί να σε πληγώσει με πολλούς τρόπους καθώς τι περισσότερες φορές θεωρείς ότι το λάθος είναι δικό σου και τα βάζεις με τον εαυτό σου. 

«Μια συνηθισμένη αντίδραση είναι να γενικεύουμε, ξεκινάμε από ένα συγκεκριμένο περιστατικό και φτάνουμε να βλέπουμε κάτω από αυτό το πρίσμα όλη μας τη ζωή, τον εαυτό μας και το μέλλον» λέει η ειδικός.

Πώς να το αντιμετωπίσεις:

Αντί να κάνεις την πληγή σου βαθύτερη με έναν επώδυνο εσωτερικό μονόλογο, δοκίμασε να καταπραΰνεις την απόρριψη με την ευγνωμοσύνη. 

«Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία για να αντιληφθείς και να εκτιμήσεις εκείνους που σε εκτιμούν βλέποντας πιθανότατα με άλλη ματιά τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω σου που θεωρείς δεδομένα» συμβουλεύει η ειδικός.

Μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις ευγνωμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ευημερία και να μειώσουν την κατάθλιψη, ενώ η επίδρασή τους μπορεί να παραμείνει ζωντανή για μήνες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!