Η απιστία είναι καταστροφική για τις σχέσεις  – είτε πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια, είτε όχι. Η εμπιστοσύνη που πλήττεται και στις δύο περιπτώσεις, χρήζει άμεση αντιμετώπιση, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεραστεί η κρίση.

Μετά την αποκάλυψη μιας απιστίας σε ένα ζευγάρι, είναι πολύ φυσιολογικό να αλλάξουν αρκετά τα πράγματα και να εμφανιστούν έντονα προβλήματα και επαναλαμβανόμενες κρίσεις.

Τι να κάνεις:

1. Μη σκέφτεσαι να τον εκδικηθείς

Για να ξεπεράσεις την απιστία, θα πρέπει να επικεντρωθείς σε εσένα και όχι στο πώς θα πληγώσεις το σύντροφό σου. Με το να απατήσεις και εσύ, δε θα νιώσεις καλύτερα και ίσως μάλιστα, να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Απομακρύνσου από τον πόνο και από το γεγονός και θα αρχίσεις να νιώθεις αισθητά καλύτερα.

2. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Η απιστία σίγουρα έχει τη ρίζα της σε γενικευμένα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση και αφορούν και τους δύο. Ωστόσο, η πράξη της απιστίας βαραίνει αποκλειστικά τον έναν, που δεν κατάφερε να μιλήσει για τα όσα νιώθει πριν προβεί στη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

3. Μη ρωτάς τους άλλους για το αν θα μείνεις ή θα φύγεις από τη σχέση

Ο καθένας έχει τη δική του κρίση, η οποία συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες. Μην ξεχνάς λοιπόν ότι η επιλογή είναι προσωπική και θα πρέπει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε όσα πιστεύεις εσύ.

4. Μη βιάζεσαι να μπεις σε μια άλλη σχέση

Μην προσπαθήσεις να νιώσεις καλύτερα κάνοντας μια νέα σχέση. Πέρασε το στάδιο του «πένθους», νιώσε ξανά καλά με τον εαυτό σου και στη συνέχεια αναζήτησε τον επόμενο σύντροφο. Μια νέα σχέση χρειάζεται προσπάθεια και στην περίπτωση που είσαι ήδη καταβεβλημένη συναισθηματικά, θα νιώσεις απλά πίεση, ενώ οι συγκρίσεις και τα ξεσπάσματα θα είναι δεδομένα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!