Όλοι έχουμε άγχος και μάλιστα πολύ. Αρκετοί από εμάς υποφέρουμε από αγχώδεις διαταραχές ή από προβλήματα τα οποία προέρχονται από το ότι υποσυνείδητα το άγχος μας σωματικοποιείται.

Οι ειδικοί μας λένε συνεχώς «μην αγχώνεστε», όμως κανείς μας δεν σταμάτησε να αγχώνεται επειδή απλά άκουσε αυτή την συμβουλή. Είναι τις περισσότερες φορές πάνω από τις δυνάμεις μας.

Αυτό που μας ειδοποιεί ότι τα επίπεδα άγχους στον οργανισμό μας έχουν ανέβει ανησυχητικά είναι το ίδιο μας το σώμα, το οποίο με κάποια καμπανάκια τα οποία θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας:

1.Οι ασυνήθιστα συχνοί και έντονοι πονοκέφαλοι

Αν έχετε σχεδόν κάθε μέρα πονοκέφαλο διαφορετική ς έντασης, τότε πολύ πιθανόν να οφείλεται στο υπερβολικό άγχος. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, ο πονοκέφαλος είναι το νο1 σύμπτωμα που δημιουργεί το άγχος.

2. Η φαγούρα στο σώμα σας χωρίς άλλον προφανή λόγο

«Το στρες μπορεί να προκαλέσει από έντονη φαγούρα στο δέρμα (ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ορατά σημάδια) μέχρι μικρά κόκκινα εξανθήματα που εκδηλώνονται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, στην πλάτη, στους ώμους και στο πρόσωπο», εξηγεί η Elizabeth Lombardo, ψυχοθεραπεύτρια με έδρα την Πενσυλβάνια. «Αυτό, πιθανότατα, συμβαίνει επειδή το άγχος επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα απελευθερώνοντας ισταμίνη η οποία προκαλεί και τις δερματικές αντιδράσεις».

3. Τρώτε τα νύχια σας, κάτι που δεν συνηθίζατε παλαιότερα

Το να ασχολείστε με τα άκρα σας δαγκώνοντάς τα και τρώγοντας τα νύχια σας ή τις παρανυχίδες, είναι αποτέλεσμα νευρικότητας η οποία προέρχεται από το άγχος και εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο, προσπαθώντας υποσυνείδητα να διαχειριστείτε το εσωτερικό στρες.

4. Έχετε αϋπνίες

Αν δυσκολεύεστε πολύ να κοιμηθείτε όταν πέφτετε  στο κρεβάτι  και το μυαλό σας  δεν σταματά να σκέφτεται παρόλο που είστε φαινομενικά κουρασμένοι, τότε έχετε πάρα πολύ άγχος το οποίο δεν σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!