Μήπως πάσχετε από συναισθηματική εξάντληση; Η αντιμετώπιση της συναισθηματικής εξάντλησης είναι πολύ συχνή και δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι κάνεις. Αυτή η κόπωση οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να σκέφτεστε και να δημιουργείτε τις δικές σας εμπειρίες στη ζωή.

Οι άνθρωποι που νιώθουν συναισθηματικά εξαντλημένοι μπορεί να νιώθουν ότι πλέον δεν έχουν καθόλου δύναμη ή έλεγχο σε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή τους. Νιώθουν ότι παγιδευτεί σε μια κατάσταση.

Πώς να το αντιμετωπίσετε;

Η λύση στο πρόβλημα είναι ένα χαρτί κι ένα μολύβι. Και όμως. Σε ένα λευκό χαρτί, το οποίο θα χωρίσεις στη μέση, θα γράψεις στα αριστερά όσα έχεις. Στα δεξιά, θα σημειώσεις όσα σου λείπουν. Όσα όμως σου λείπουν πραγματικά. Αποδεδειγμένα η αριστερή στήλη θα “γκρεμίσει” τη δεξιά.  Αυτό το χαρτί κράτησε το κάπου που θα το βλέπεις συχνά. Ανανέωνέ το καθημερινά.

Το σώμα σου θα αρχίσει να αντιδρά θετικά, θα νιώσεις μια ανακούφιση και μια διέγερση. Ο οργανισμός αντιδρά στη συνειδητοποίηση ότι όσα έχει είναι αρκετά για να τον κάνουν ευτυχισμένο. Ότι η παροδική αποδιοργάνωση που αισθάνεται δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα έχει κατακτήσει με κόπο ως σήμερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!