Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι έχουμε τρωτά σημεία στο χαρακτήρα μας. Αλλά από την άλλη, μια χαρά τα κατορθώνουμε και συμβιώνουμε και συνυπάρχουμε. Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα είναι πολύ συγκεκριμένα τα στοιχεία εκείνα που μας κάνουν έξαλλους με τους αγαπημένους μας – αλλιώς πώς θα ήταν και αγαπημένοι μας.

Δυστυχώς, ορισμένες φορές η ενόχληση από τη συμπεριφορά του συντρόφου μας μπορεί να είναι σε τέτοιο βαθμό ώστε να περνούν από το μυαλό μας αρνητικές σκέψεις, ακόμη και η πιθανότητα του χωρισμού.

Όλα, βεβαίως, είναι σχετικά. Αν η συμπεριφορά του είναι βίαιη, με έντονα ξεσπάσματα και σου προκαλεί φόβο, σε κάνει να νιώθεις απειλή τότε καλό είναι να το αντιμετωπίσεις λίγο πιο σοβαρά ακόμη και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό. Αυτές οι συμπεριφορές μπορεί να αποδειχθούν ιδιαιτέρως επικίνδυνες αν ξεφύγουν από τον έλεγχο, τόσο για την σωματική ακεραιότητα και των δυο όσο και για την ψυχική σας υγεία.

Αλλά, όπως και αν έχει – για τα σοβαρά και τα απλά καθημερινά – οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα και να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας για να δούμε τι συμβαίνει και με την δική μας τη ψυχολογία, τι πάει στραβά και με τον δικό μας συναισθηματικό κόσμο. Να κοιτάξουμε με ειλικρίνεια τα απωθημένα που μπορεί να κουβαλάμε από παλιές σχέσεις και πόσο όλα αυτά μας επηρεάζουν και καθορίζουν τα όρια της αντοχής και ανοχής μας.

Και μετά την ενδοσκόπηση, σειρά έχει η επικοινωνία. Συζήτησε με τον αγαπημένο σου όλα αυτά τα οποία σε ενοχλούν και σε φέρνουν σε δύσκολη θέση αλλά επέλεξε με προσοχή την στιγμή που θα τον «προσκαλέσεις». Δεν αρκεί να είναι αυτός ήρεμος, πρέπει να είσαι και εσύ χαλαρή, με πραγματικά θετική διάθεση και ευγένεια, φιλικότητα και αγάπη. Δώστε στις κουβέντες σας το περιθώριο να είναι ειλικρινείς ώστε να βρεθεί μια χρυσή τομή.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι ίδιοι – φανερά ή υπόγεια – προκαλούμε το πλαίσιο της συμπεριφοράς του συντρόφου μας, με τα καλά και τα αρνητικά σημεία του. Με βάση την αληθινή αγάπη και τον έρωτα που νιώθουμε, ας προσπαθήσει ο καθένας – με αφορμή αυτά τα θέματα που προκύπτουν – να επιχειρήσει να εντοπίσει με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα τις πηγές των ενοχλητικών συμπεριφορών αλλά και του εκνευρισμού

Πηγή:tovima.gr