Περνάμε περίπου το 1/3 της ζωής μας να κοιμόμαστε, οπότε καλό θα ήταν να το κάνουμε άνετα. Ωστόσο, μερικές φορές, το να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με ένα άλλο άτομο μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο. Γι’ αυτό εμείς, σας προτείνουμε να εισάγετε την σκανδιναβική μέθοδο ύπνου, η οποία δεν απαιτεί να αποκτήσετε ένα εντελώς νέο στρώμα.

Είναι απλό, αντί να βασίζεστε σε ένα πάπλωμα για δύο άτομα, η μέθοδος αυτή συστήνει ότι πρέπει να υπάρχουν δύο παπλώματα στην κρεβατοκάμαρα – ένα για κάθε άτομο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας σας θα κοιμάται με δύο σετ σκεπασμάτων πάνω του, ούτε ότι θα πρέπει να κοιμάστε σε ξεχωριστά κρεβάτια για να λειτουργήσει. Αντίθετα, κάθε ένας από εσάς κοιμάται με το δικό του πάπλωμα διπλωμένο στη μέση στη δική του πλευρά του κρεβατιού. Και πριν αρχίσετε να ανησυχείτε ότι τα διπλά παπλώματα θα καταστρέψουν την αισθητικά ευχάριστη ατμόσφαιρα, μπορείτε εύκολα να πετάξετε μια κουβέρτα από πάνω και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα.

Η Σουηδή TikToker Cecilia Blomdahl (@sejsejlija) εξηγεί ότι η μέθοδος επιτρέπει σε κάθε άτομο να έχει «διαφορετικά επίπεδα ζεστασιάς στα παπλώματά του», οπότε αν ο ένας από εσάς έχει συνήθως ζέστη τη νύχτα ενώ ο άλλος κρύο, μπορείτε να προσαρμόσετε το σκέπασμά σας με βάση τις προτιμήσεις σας για τη θερμοκρασία χωρίς να αναστατώσετε το άλλο άτομο. Είναι επίσης μια πολύ καλή λύση για ζευγάρια που τσακώνονται για τα σκεπάσματα στη μέση της νύχτας, ειδικά αν ένας από εσάς έχει αυτήν την ενοχλητική συνήθεια!

Σύμφωνα με τον Mishal από τον λογαριασμό του TikTok @sleepopolis, υπάρχουν ακόμη περισσότερα οφέλη από το να κοιμάσαι με δύο παπλώματα αντί για ένα. Η μέθοδος αυτή δεν είναι μόνο απίστευτα βολική για όσους μοιράζονται το κρεβάτι κάποιον που έχει ανήσυχο ύπνο, αλλά επιτρέπει επίσης σε κάθε άτομο να κοιμάται και σε διαφορετικές θέσεις. Είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για ζευγάρια που δεν μπορούν να βρουν μια άνετη ισορροπία στο κρεβάτι, αλλά δεν θέλουν ούτε να πάρουν «διαζύγιο ύπνου» (ή να κοιμηθούν σε ξεχωριστά δωμάτια).