Οι ομάδες αίματος, οι οποίες ανακαλύφθηκαν το 1900 από τον Karl Landsteiner, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που καθορίζει το αν είμαστε ευτυχισμένοι και με ποιους ανθρώπους ταιριάζουμε περισσότερο. Για παράδειγμα, το αν κάποιος είναι ντροπαλός, εγωιστής ή ευαίσθητος μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένο βαθμό και στην ομάδα αίματός του.

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως ενώ η συγκεκριμένη θεωρία δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα, έχει διαδοθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιαπωνία, όπου η ομάδα αίματος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να βρει κάποιος δουλειά, αλλά και για να επιλέξει σύντροφο. Οι Ιάπωνες πιστεύουν πως σημαντικές πτυχές της προσωπικότητάς μας επηρεάζονται από τον τύπο της ομάδας αίματός μας και έχουν αναπτύξει συγκεκριμένα προφίλ βασισμένα στην ομάδα αίματος.

Εσύ θέλεις να μάθεις ποιος είσαι με βάση την ομάδα αίματός σου;

Ομάδα αίματος Α

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ψυχραιμία και σταθερότητα, ειδικά σε κρίσιμες καταστάσεις, όπου οι άλλοι αδυνατούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Είναι αρκετά ντροπαλοί και τους αρέσει να αναζητούν διαρκώς την ηρεμία, καθώς θεωρούνται αρμονικές προσωπικότητες. Σε αυτά τα πλαίσια, τείνουν να αποφεύγουν έντονες αντιπαραθέσεις και νιώθουν άβολα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε πολύ κόσμο. Ωστόσο, δεν παύουν να είναι ευγενικοί, αφοσιωμένοι και υπεύθυνοι, ενώ θεωρούνται και άκρως αποτελεσματικοί στην δουλειά τους. Επίσης, είναι εξαιρετικά δημιουργικά άτομα και διαθέτουν καλλιτεχνικό και ευαισθητοποιημένο χαρακτήρα. Χαρακτηρίζονται από εσωστρέφεια, υπομονή, συντηρητικότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις από τελειομανία. Όσον αφορά στα χειρότερα στοιχεία τους, μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι εμμονικοί και πεισματάρηδες.

 

Ομάδα Β

Τα άτομα με ομάδα αίματος Β θεωρούνται ιδιαίτερα αναλυτικοί και πρακτικοί χαρακτήρες. Συγκεντρώνονται απόλυτα σε οτιδήποτε κάνουν και συχνά αφιερώνουν πολύ χρόνο αναλύοντας και κατανοώντας το έργο τους και τις ευρύτερες συνθήκες τους. Δεν διστάζουν να θέτουν υψηλούς στόχους και να επιμένουν ακόμα και όταν οι άλλοι παραιτούνται. Σε αυτά τα πλαίσια, είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και παθιασμένοι. Παρόλα αυτά, αρκετές φορές συναντούν δυσκολίες στην συνεργασία τους με άλλους, καθώς απολαμβάνουν να θέτουν και να ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες. Θεωρούνται ως ένα βαθμό ατομικιστές και δίνουν περισσότερο έμφαση στη λογική, παρά στα συναισθήματα, με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να δείχνουν σοβαροί και ψυχροί. Τα χειρότερά τους στοιχεία είναι πως μερικές φορές είναι ανεύθυνοι, μοναχικοί και ξεχασιάρηδες.

Ομάδα Αίματος 0

Τα άτομα που έχουν ομάδα αίματος 0 χαρακτηρίζονται από την εξωστρέφεια, την κοινωνικότητα και την ευελιξία τους. Ωστόσο, δυσκολεύονται να αναλάβουν ένα έργο και να το διεκπεραιώσουν ολοκληρωτικά, καθώς συνηθίζουν να βαριούνται αρκετά εύκολα. Θεωρούνται ασυμβίβαστες και ανεξάρτητες προσωπικότητες, ενώ συχνά απολαμβάνουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Διαθέτουν υπερβολική αυτοπεποίθηση, λένε πάντα αυτό ακριβώς που σκέφτονται και είναι ιδιαίτερα αυθόρμητοι και εκδηλωτικοί. Συνηθίζουν και ακούν την γνώμη των άλλων, καθώς είναι άτομα στοργικά και γενναιόδωρα, σπανίως όμως ακολουθούν τις απόψεις άλλων και μερικές φορές είναι ισχυρογνώμονες και ανυποχώρητοι. Τέλος, έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται άμεσα στο εκάστοτε περιβάλλον. Τα χειρότερα στοιχεία τους είναι η αλαζονεία τους, καθώς και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, η έλλειψη σεβασμού απέναντι στους άλλους.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Τα άτομα με ομάδα αίματος ΑΒ βρίσκονται στην πλεονεκτική θέση να συνδυάζουν στοιχεία και από τις δύο προσωπικότητες, της ομάδας αίματος Α και της ομάδας αίματος Β. Αυτό σημαίνει πως κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να είναι ντροπαλοί και εξωστρεφείς χαρακτήρες ταυτόχρονα. Ως προσωπικότητες, είναι δημοφιλείς και γοητευτικοί, ενώ σπάνια αγχώνονται. Θεωρούνται αρκετά αξιόπιστα και υπεύθυνα άτομα και είναι διαρκώς πρόθυμα να βοηθήσουν τους άλλους. Διαθέτουν λογική σκέψη και ενδιαφέρονται για τις τέχνες. Τα χειρότερα τους στοιχεία είναι η εσωστρέφεια και η αναποφασιστικότητα τους, ενώ αρκετές φορές ασκούν έντονη κριτική και δυσκολεύονται να συγχωρέσουν τους άλλους.