Η θεραπεία ζευγαριών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ενίσχυση της επικοινωνίας καθώς η απόσταση και η σύγκρουση σε ένα ζευγάρι προκύπτουν συχνά επειδή δεν μπορούν να εκφράσουν αυτό που νιώθουν.

Αφού μιλήσετε με το σύντροφό σας, μπορεί να παρατηρήσετε ότι δεν είναι σε θέση να εκφράσει αυτό που πραγματικά αισθάνεται ή τι χρειάζεται ή ρωτάτε τι πηγαίνει λάθος και απαντά «τίποτα». Τότε, ίσως πρέπει να βρείτε μια λύση και οι δύο μέσω της συμβουλευτικής.

Υπάρχουν δύο τύποι συνεδριών θεραπείας.

Ατομική θεραπεία: Εδώ, μπορείτε να εξωτερικεύσετε τα προβλήματά σας, όπως η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η κατάθλιψη, το άγχος και η ανασφάλεια. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τη διαχείριση των συναισθημάτων σας.

Θεραπεία ζευγαριού: Αυτές οι συνεδρίες είναι για ζευγάρια. Για να μιλήσουν σε ένα τρίτο άτομο και να λάβουν σχόλια σχετικά με τον τρόπο που μιλούν μεταξύ τους. Αυτό αποσκοπεί στη βελτίωση του τρόπου της επικοινωνίας τους.

Και τα δύο μέλη μιας σχέσης πρέπει να είναι πρόθυμα να πάνε σε θεραπεία για να λειτουργήσει. Διαφορετικά, θα χάσετε το χρόνο σας καθώς δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!