Σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν εντάσεις και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν υγιείς σχέσεις χωρίς κάποιους τσακωμούς. Ωστόσο πολλά ζευγάρια μετά από αρκετά χρόνια σχέσης φτάνουν στο σημείο να τσακώνονται πλέον για το παραμικρό.

Για να αποφύγεις αυτούς τους τσακωμούς θα πρέπει να ακολουθήσεις αυτά τα 7 βήματα που θα σε βοηθήσουν να έχεις μια πιο όμορφη σχέση με τον αγαπημένο σου.

1. Δώσε προσοχή κάθε φορά που σου μιλάει ο σύντροφός σου και προσπάθησε να ακούς αυτά που σου λέει. Έτσι θα καταλαβαίνεις καλύτερα τις ανάγκες του και δεν θα χρειάζεστε να τσακώνεστε τόσο συχνά.

2. Μην υψώνεις τον τόνο της φωνής σου για να μπορέσεις να περάσεις αυτό το μήνυμα που θέλεις. Ακόμα και με ήρεμη φωνή μπορεί ο αγαπημένος σου να καταλάβει πώς νιώθεις αρκεί να του δώσεις να καταλάβει πόσο σημαντικά είναι κάποια πράγματα για εσένα.

3. Προσπάθησε να μπαίνεις στη θέση του συντρόφου σου σε κάθε σας τσακωμό ή συζήτηση ώστε να καταλαβαίνεις πώς αισθάνεται.

4. Αν δεν είσαι σίγουρη για το πώς αισθάνεται είναι προτιμότερο να τον ρωτήσεις στα ίσια από το να βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα.

5. Όταν δεν καταλαβαίνει αυτό που του λες προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλον τρόπο επικοινωνίας.

6. Σταμάτησε προσωρινά μια κουβέντα αν νιώθεις μπερδεμένη ή πολύ εκνευρισμένη. Βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη και μόλις νιώσεις καλύτερα μπορείς να συνεχίσεις την κουβέντα σας.

7. Προσπάθησε να «εκπαιδεύσεις» τον αγαπημένο σου να φέρεται με τον ίδιο τρόπο που του φέρεσαι και εσύ σε κάθε τσακωμό ή συζήτησή σας. Μπορεί να σας πάρει λίγο καιρό αλλά θα καταφέρετε σίγουρα να βελτιώσετε τη σχέση σας.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!