Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, πολλοί άνθρωποι όταν ξυπνήσουν ελέγχουν τα τηλέφωνά τους. Στην πραγματικότητα, το 76% των ανθρώπων το κάνουν μέσα σε 30 λεπτά. Το 62% των ανθρώπων το κάνει μέσα σε 15 λεπτά και το 43% το κάνει μέσα σε πέντε λεπτά. Αλλά το ότι «όλοι το κάνουν» δεν σημαίνει ότι είναι το σωστό.

«Οι άνθρωποι λένε ότι δεν έχουν χρόνο για διαλογισμό, αλλά οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε έναν 10λεπτο …διαλογισμό στο Instagram κάθε πρωί (ή email, γραπτά μηνύματα, Facebook κ.λπ.)» λέει ο Justin Michael Williams, ομιλητής, δάσκαλος διαλογισμού και συγγραφέας, στο TZR.

Το βιβλίο του, «Stay Woke: A Meditation Guide For The Rest of Us», δίνει στους αναγνώστες πρακτικά εργαλεία για να διαλογιστούν και να ξυπνήσουν τα πρωινά τους με καλύτερη διάθεση.

«Εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να αλλάξετε τη ζωή σας: Μόλις ξυπνήσετε, ελέγξτε τον εαυτό σας πριν ελέγξετε το τηλέφωνό σας», λέει.

Αυτό που βιώνετε τα πρώτα λεπτά μετά το ξύπνημα επηρεάζει την ψυχή και τη διάθεσή σας και καθορίζει τη… συναισθηματική τροχιά σας για ολόκληρη την ημέρα σας, λέει ο Williams. Και η έρευνα το επιβεβαιώνει επίσης.

«Γι’ αυτό φροντίστε να ελέγξετε τον εαυτό σας – με τα δικά σας συναισθήματα, με τις δικές σας αισθήσεις, με τη δική σας υγεία, με τις δικές σας επιθυμίες, με τις δικές σας φιλοδοξίες – προτού αφήσετε τις εξωτερικές επιρροές να έρθουν σε επαφή μαζί σας», προσθέτει.

«Ξεχνάμε να επανέλθουμε σιγά σιγά στην επίγνωση και να κάνουμε θεμελιώδεις ερωτήσεις όπως: Πώς νιώθει το σώμα μου σήμερα; Πώς νιώθω, ψυχικά και συναισθηματικά; Ποια είναι η πρόθεσή μου για σήμερα; Όλα τα απίστευτα σημαντικά ερωτήματα για την ευημερία μας», καταλήγει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!