Αυτοί είναι οι μαγικοί τρόποι. Ακολούθησέ τους…

-Αεροβική άσκηση για πάνω από 30 λεπτά

Η αεροβική άσκηση είναι ο υπ αριθµόν ένα τρόπος για να κάψουµε λίπος, ακόµη κι αν δεν έχουµε περιττά κιλά αλλά µόνο τοπικό πάχος. Ιδανική αεροβική άσκηση γι αυτή την εποχή είναι το ποδήλατο, το κολύµπι, το βάδισµα και η κωπηλασία.

 

-Στοχευµένες ασκήσεις

Ενίσχυσε το µυϊκό σου σύστηµα µε στοχευµένες ασκήσεις, π.χ. για τους κοιλιακούς ή τα πόδια, και συνδύαζέ τες µε ασκήσεις για καύση λίπους. Αυτός ο τρόπος άσκησης προάγει τη µυϊκή ενδυνάµωση και σε βοηθά να σµιλεύσεις το µυϊκό σου σύστηµα στα συγκεκριµένα σηµεία µε αποτέλεσµα µια πιο αρµονική και όµορφη εµφάνιση, ακόµη κι αν δεν έχεις χάσει ούτε γραµµάριο!

 

-Ασκήσου “έξυπνα”Αυξάνοντας το µυϊκό σου ιστό αυξάνεις ταυτόχρονα το ρυθµό του µεταβολισµού σου, δηλαδή “καις” περισσότερες θερµίδες ακόµη και την ώρα που κάνεις ηλιοθεραπεία ή κοιµάσαι! Αν βαριέσαι γενικά τα γυµναστήρια, δοκίµασε µια άλλη φιλοσοφία άσκησης, όπως για παράδειγµα το Pilates, που συνδυάζει την ενδυνάµωση µε την ελαστικότητα του σώµατος. Είναι µια άσκηση που προσφέρει σωµατική αλλά και πνευµατική ευεξία και ενέργεια και σε βοηθάει να συνεχίσεις την καθηµερινότητά σου µε καλύτερη διάθεση.

-Απόκτησε καλή στάση σώµατος

Στάσου µπροστά σε έναν καθρέφτη, γύρνα στο πλάι και άφησε το σώµα σου να “πέσει”. Οι ώµοι σου έχουν γείρει, το στοµάχι σου πετάει µπροστά, οι γλουτοί σου είναι προς τα µέσα. Τώρα φαντάσου πως υπάρχει ένα κορδόνι που σε διαπερνά, από τη λεκάνη µέχρι την κορυφή του κεφαλιού, και σε τραβά προς τα πάνω. Σφίγγεις το στοµάχι και τους γλουτούς, ορθώνεις και τεντώνεις τη σπονδυλική σου στήλη, ισιώνεις τους ώµους και βγάζεις το στήθος προς τα έξω. Έχεις χάσει 2-3 κιλά και έχεις πάρει µερικούς πόντους ύψος µέσα σε µια στιγµή! Όσο πιο συχνά µέσα στη µέρα θυµάσαι να διορθώνεις τη στάση σου τόσο πιο γρήγορα θα σου γίνει αυτοµατοποιηµένη κίνηση και θα δείχνεις πολύ πιο κοµψή και καλοφτιαγµένη.

 

-Εξασκήσου στην… αυτοπεποίθησηΘυµήσου πως οι πιο γοητευτικές γυναίκες της Ιστορίας είχαν ελαττώµατα. Μάθε λοιπόν να αγαπάς το σώµα και την εµφάνισή σου και µην ξεχνάς πως κάθε γυναίκα είναι διαφορετική – και αυτό είναι το πλεονέκτηµά της! Ανακάλυψε το στιλ που σε κολακεύει, τόνισε τα “δυνατά” σου σηµεία, ίσιωσε το σώµα σου και χαµογέλα. Ένα όµορφο και ζεστό χαµόγελο είναι το καλύτερο διαβατήριο για να δείχνεις -και να αισθάνεσαι- κούκλα!